1
U pripremi

FIFA PREDLAŽE REVOLUCIONARNU PROMENU: Fudbal više neće biti isti! Roboti će zameniti sudije?!

Objavljeno: 03.07.20 u 23:42

Svetska fudbalska federacija (FIFA) predlaže modernizovanje najpopularnijeg sporta na svetu.

Uvedena je VAR tehnologija, ali se čini da to neće biti najveća fudbalska promena u ovom veku. Kako bi se minimizovale greška sudija, ideja je da se pomoćne sudije penzionišu, a na njihovo mesto došli bi roboti!

Posebno bi bili od pomoći, smatraju u FIFA, kod izvlačenja linija kada je u pitanju ofsajd i položaj poslednjeg igrača odbrane.

Ideja je da se ubrzava pregledavanje snimka i odlučivanje da li je reč o ofsajdu ili ne. Uz pomoć robota, i brže i preciznije bi se odredio momenat upućivanja lopte nego što se to radi gledanjem snimka sa TV kamera – rekao je Johanes Holcmiler, direktor FIFA zadužen za tehnologiju.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тужан дан, дан када се фудбалска Србија последњи пут поклонила лику и делу Илије Петковића, легендарном играчу, тренеру и селектору, човеку који је оставио неизбрисив траг у српском и југословенском фудбалу. На комеморативном скупу у Сава центру окупили су се представници јавног, спортског и културног живота Србије, министри у Влади Србије Ивица Дачић и Вања Удовичић, руководство ФСС на челу са председником Славишом Кокезом, челни људи ФСБ и бројни асови нашег фудбала, Драган Џајић, Саво Милошевић, Иван Ћурковић… пријатељи и сарадници из ОФК Београда, али и многих, многих других клубова из Србије, Републике Српске…

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

Prvi put ova tehnologija testirana je na Svetskom prvenstvu za klubove, kada je Liverpul podigao šampionski pehar.

Za sada nije još uvek poznato kako bi robo-sudije određivali pasivan ofsajd.

– Za sada program još ne može da prepozna varijantu kada je reč o pasivnom ofsajdu, konkretno kada igrač u napadu zaklanja prostor golmanu. Zato će to i dalje biti u nadležnosti VAR sobe. A za klasičan ofsajd, uzimaće u obzir i dužinu stopala igrača koji su u liniji – dodao je Holcmiler.

Najavljuje se da bi ova tehnologija prvi put trebalo da se primeni na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

FOTO: Twitter 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter