0
Ostali sportovi

DUNAV OSIGURANJE SPORTSKE IGRE MLADIH: Igre svuda donose radost, poslednje u junu u Surdulici!

Objavljeno: 30.06.20 u 11:56

Centralni gradski trg u Surdulici bio je u ponedeljak zasiugrno jedan od najveselijih, najvedrijih i najšarenijih prostora na planeti!

Tamo su se, nakon godinu dana, ponovo okupili prijatelji koje je spojila ljubav prema sportu, fer-pleju i dobroj zabavi oličena u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

Deca iz srca Pčinjskog okruga po prvi put su Karavan radosti i prijateljstva dočekala prošle godine, a o tome koliko im se dopalo sve što su tada doživela svedoči činjenica da su se na novo druženje sada odazvali u još većem broju. Fenomenalna atmosfera za koju su se postarali Haos animatori i magija Igara učinile su da u ponedeljak sa trga u Surdulici u svet otputuju slike čiste radosti.

Među gostima na svečanoj ceremoniji otvaranja bili su, između ostalih i Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulice i narodni poslanik, Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, Vladica Nestorović, predsednik Sportskog saveza Surdulice, kao i generalni sekretar tog saveza David Milić, zatim Nebojša Arsić, gradski većnik zadužen za sport, Bogdan Stamenković i prvotimac superligaša FK Radnik i drugi.

  

– Prijatelji su oni koje često sretnete slučajno, a u vašim životima ostanu namerno. Upravo to je slučaj sa Surdulicom. Prošle godine niste slučajno postali deo našeg Karavana radosti i prijateljstva, ali ste to ostali namerno. Igre su zavolele Surdulicu i čast nam je što je ta ljubav i te kako uzvraćena, o čemu svedoči veliko interesovanje dece Surdulice za učešće na Igrama i ove godine – rekla je Ivana Jovanović, poželevši surduličkim sportistima mnogo sreće na terenima i dodavši da je sigurna da će i ovog puta u Surdulici trijumfovati drugarstvo i veliko srce građana ovog grada koje je Igre ponovo i dovelo u taj kraj.

Ona je potom povelju za doprinos razvoju Igara uručila predstavnicima lokalne samouprave Surdulice Aleksandri Popović i Novici Tončevu, ne krijući da su oni najzaslužniji za iskreno prijateljstvo koje spaja decu Surdulice i Igre.

– Kao predstavnik lokalne samouprave, zahvaljujem se organizatorima iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na tome što su Surdulicu i ove godine uvrstili u listu gradova koji će biti domaćini Karavana radosti i prijateljstva. Svi smo svedoci činjenice da su Igre donele veliku radost na lica sve dece i omladine u našem gradu. Manifestacije poput ove okupljaju mlade oko onih najvažnijih vrednosti kao što su sport, prijateljstvo i zdrav život i baš zbog toga nam je čast što možemo da ugostimo Igre i u ovoj sezoni – rekao je Novica Tončev, po završetku prelepe ceremonije otvaranje.

Igre su, kako to tradicija nalaže i u ovom gradu mogle da počnu tek nakon polaganja zakletve prijateljstva i paljenja plamena prijateljstva, baš onako kako to biva i na pravim Olimpijskim igrama. Zakletvu u ime dece sportista položila je talentovana Milijana Nikolić, a u ime sudija Aleksandar Jović, dok je baklju, praćena aplauzima prisutnih i uz podršku Viktora, maskote Igara, unela mlada sportistkinja Jovana Janković.

Nakon toga, čarolija Igara proširila se i mnogobrojnim sportskim terenima u Surdulici, a na kraju svih takmičenja bilo je sasvim izvesno da su i ovog puta pobedili svi oni mališani koji su se svojim kućama vratili sa buketom lepih uspomena i bar jednim prijateljem više.

Predstavnici SIM Srbije iskoristili su još jednom priliku da se zahvale na podršci srpskim medijima a posebna zahvalnost ide predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnom sponzoru  Kompanija Dunav osiguranje, kao i Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

FOTO: Promo SIM 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter