0
Domaći fudbal

PODACI ZA PONOS: Drinčić i Bojić predvodnici sjajne generacije

Objavljeno: 28.06.20 u 15:15

Sezona 2019/20. ostaće zlatnim slovima upisana u 106 godina dugoj istoriji FK Vojvodina kao sezona u kojoj je „stara dama“ osvojila svoj drugi pehar pobednika Kupa Srbije. Samim tim, Voša će naredne sezone predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pri čemu će takmičenje započeti tek od drugog kola.

Osim u Kupu, Vojvodina je ove sezone igrala odlično i u prvenstvu, gde je na kraju zauzela treće mesto, sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Partizana, te je i kroz ligaško nadmetanje uspela da izbori plasman na međunarodnu scenu. Treba napomenuti i to da su crveno-beli ove sezone ostvarili devet prvenstvenih pobeda na gostovanjima, po čemu je izjednačen rekord iz sezona 2010/11. i 2012/13.

Naravno, svi igrači dali su veliki doprinos ostvarenju ovih rezultata, s tim da je, u tradicionalnom izboru navijača na sajtu „fkvojvodina.com“, za najboljeg igrača sezone proglašen najiskusniji – kapiten Nikola Drinčić.

Sjajni 35-godišnji vezista ove sezone je na terenu proveo bukvalno svaki sekund, pošto je u oba takmičenja odigrao svih 35 utakmica i nijednom nije bio zamenjen. Postigao je dva gola i zabeležio osam asistencija, po čemu je, uz Petra Bojića, bio najbolji asistent u Voši ove sezone. Kapitensku traku preuzeo je na polusezoni nakon odlaska Ranka Veselinovića, a sjajan gest učinio je posle finala Kupa u Nišu, kada je traku predao Emilu Rockovu i time omogućio nekome ko je ponikao u Vojvodini da podigne pobednički trofej. Bez ikakve dileme, Nikola Drinčić je istinski lider ove generacije crveno-belih, kako na terenu, tako i u svlačionici, pa je i u izboru navijača Vojvodine, koji se organizuje još od 2005. godine, ubedljivo osvojio prvo mesto. Posle Drinčića, najbliži ovom laskavom priznanju bili su prethodni dvostruki laureat Emil Rockov, Siniša Saničanin, Petar Bojić itd.

Spisak dosadašnjih pobednika:

2020: Nikola Drinčić
2019: Emil Rockov
2018: Emil Rockov
2017: Filip Malbašić
2016: Novica Maksimović
2015: Nino Pekarić
2014: Marko Poletanović
2013: Abubakar Oumaru
2012: Abubakar Oumaru
2011: Abubakar Oumaru
2010: Slobodan Medojević
2009: Džosef Kizito
2008: Gojko Kačar
2007: Ranko Despotović
2006: Džosef Kizito
2005: Ivica Francišković

Sa druge strane, titulu najboljeg strelca Vojvodine u ovoj sezoni poneo je Petar Bojić, koji je u oba domaća takmičenja postigao ukupno sedam golova, a iza njega su ostali Dejan Zukić sa šest, Miljan Vukadinović sa četiri itd. Doduše, čak devet golova za Vojvodinu ove sezone je postigao Bojan Matić, ali je on u zimskom prelaznom roku prešao u redove Partizana. Petar Bojić je ujedno i najbolji asistent Vojvodine, pošto je, baš kao i Nikola Drinčić, ove sezone u prvenstvu i Kupu ostvario ukupno osam asistencija. Iza ovog sjajnog tandema ostao je Aranđel Stojković sa četiri asistencije, dok su po dve zabeležili Ognjen Đuričin, Stefan Đorđević, Siniša Saničanin, Bojan Matić, Eze Vinsent i Nemanja Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter