3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

KUZMIĆU PRETI ODLAZAK U ZATVOR: Podignuta optužnica protiv srpskog košarkaša za počinjeno krivično delo

Objavljeno: 22.06.20 u 12:21

Srpski košarkaš, Ognjen Kuzmić, optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su povređene tri osobe.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je potvrdilo da je pokrenuta optužnica protiv centra Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u.

– Podignuta je optužnica protiv Ognjena Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B.I., M.M, i J.D., a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci – rekli su u Tužilaštvu, prenose regionalni mediji.

Kuzmić je u trenutku nesreće svoj skupoceni terenac vozio čak 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gde je dozvoljeno 60.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

U banjalučkom tužilaštvu su za ‘Srpskainfo’ rekli da Ognjena Kuzmića terete da je počinio krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmić će teško izbeći zatvorsku kaznu.

Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa usled toga kod drugog nastupi teška telesna povreda kazniće se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina. Međutim, ako prilikom izvršenja ovog dela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom navodi se u zakoniku.

0
0

3 Komentara

  1. A protiv Darka Lazica nece jer se on pridrzavao saobracajnih propisa? Jel tako? Da se razumemo,ako je Kuzmic prekrsio saobracajne propise treba za to da odgovara ali onda to primenite i na drugim ljudima koji pocine isto krivicno delo. Koja smo mi cirkuzantska drzava

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter