0
Košarka

OTKRIVENI NOVI DETALJI: Istraga o pogibiji Kobija Brajanta pokazala dosad nepoznate pojedinosti

Objavljeno: 18.06.20 u 12:22

Skoro pet meseci posle helikopterske tragedije u Los Anđelesu, u kojoj su živote izgubili legendarni košarkaš Kobi Brajant, njegova kćerka Đijana, kao i još sedmoro osoba, istraga je objavila nove detalje vezane za pad letelice.

U sredu je objavljeno da je pilot Ajra Zobajan koji je upravljao helikopterom, bio dezorijentisan. Pre mesec dana, u opširnom izveštaju, navedeno je da 50-godišnji Zobajan nije koristio drogu niti alkohol, a da su u krvi jednog od najboljeg košarkaša svih vremena pronađena zabranjena doping supstanca (metilfenidat), koje utiču na eksplozivnost i snagu.

Istraga je pokazala da je Zobajan prilikom razgovora sa kontrolom leta, rekao da se penje na visinu od 1.220 metara kako bi došao iznad oblaka, a zapravo je u tom trenutku već padao i jurio prema brdu u koje se na kraju zabio.

Nacionalni odbor za sigurnost u saobraćaju napisao je da je pilot najverovatnije loše procenio putanju helikoptera kroz gustu maglu i usled loše vidljivosti. Na taj način potvrđene su teze stručnjaka da je Zobajan kobnog dana, malo pre nesreće, bio dezorijentisan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter