0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

UEFA MENJA FORMAT KVALIFIKACIJA: Zvezda od prvog kola, neće biti lako ni Partizanu, Voši i TSC-u!

Objavljeno: 15.06.20 u 11:40

Post koronavirus fudbalska sezona biće drugačija nego ikada do sada, a posebno će se osetiti na kvalifikacijama za evropska takmičenja, gde će crveno-beli imati težak posao da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

Nakon sastanka koji će biti održan u sredu 17. juna stvari će biti jasnije. Završnica tekućeg ciklusa Lige šampiona i Evrope mogla bi da se preklapa sa kvalifikacijama za narednu sezonu. Što će biti presedan samo po sebi.

Kako bi se proces ubrzao, navodno će umesto dve, biti igrana po jedna utakmica u prve tri runde kvalifikacija, dok će stvari ostati nepromenjene u plej-ofu za LŠ i LE…

KLUB JE NA POTEZU: Stanković je ‘precrtao’ napadača, koji su naredni potezi?

Sve to, značilo bi da bi šampion Srbije mogao da počne od prvog, umesto očekivanog drugog kola kvalifikacija za LŠ…

Isti format očekuje nas i u kvalifikacijama za popunu Lige Evrope, u kojima će Srbiju predstavljati Partizan, Vojvodina i TSC.

Kvalifikacije će nezvanično početi 18. avgusta, drugo kolo igralo bi se 25. avgusta, treće je zakazano za 16. septembar, dok bi plej-of bio igran 23. i 30. septembra.

LALATOVIĆ ZA HS: Vodio sam deset klubova, imam 55 posto pobeda! Ima interesovanja za Topića i Zukića, ali…

Očekuje se da crveno-beli svakako budu nosioci na žrebu prvog i drugog kola, a postoji šansa, da to budu i u trećem. Podsećamo i da u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Zvezda ima popravni u borbi za Ligu Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter