4
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen/Arena Sport

SUPERLIGA SRBIJE: TSC u debitanskoj sezoni gleda ka Evropi, u Senti pala i Zvezda (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.20 u 18:26

Odlična utakmica viđena je u Senti gde je derbi 29. kola odigrala ekipa TSC-a protiv Crvene zvezde. Duel je opravdao očekivanja navijača i punog stadiona u Senti.

TSC je iskoristio svoje prilike na početku meča i slavio je protiv Crvene zvezde rezultatom 2:1.

Otvorena igra viđena je od samog početka meča. Tumbasević je u šestom minutu dodao do Tomanovića, a napad pre Silađi je pokušao da ugrozi Borjana. Odgovorila je zvezda u osmom minutu. Šutirao je Gajić, ali nije bilo ozbiljnije pretnje po gol Filipovića. Propustila je Zvezda preko Ivanića još jednu priliku, a već u sledećem napadu kaznio je Varga.

Od 12. minuta Boris Varga doneo je prednost domaćinu. Odlično je reagovao na fantastičan centaršut Đurića, kasnio je Gavrić, a fudbaler domaćina iskoristio je šansu.

Odmah nakon gola pretio je Milan Gajić, Filipović je odlično ukrotio njegov pokušaj. Nenad Lukić je izveo slobodan udarac, lopta pogađa Vukanovića u živom zidu, te je uspela da prevari Milana Borjana.

Već u narednom minutu Prečka Vukanovića, koji je centrirao sa desne strane, njegov pokušaj završio je na okviru Filipovićevog gola. Igrao se 27. minut imao je Gajić odličnu priliku da smanji zaostatak Zvezde, propustio je Vukanović loptu nakon centaršuta Degeneka, koja dolazi do Gajića, a sa gol linije sklanja je Grabež.

TSC je preko Silađija do kraja imao još jednu dobru priliku ali je šutirao u Borjana. Na poluvremenu 2:0.

Igrao se 50. minut, Crvena zvezda je preko Tomanea krenula u napad, poslao je Portugalac loptu do Nikolića, a Tomanović je spasao siguran gol. Dva minuta kasnije imao je Zec zicer, ali je bio neprecizan. Crvena zvezda vratila se u život u 78. minutu. Sa desne strane centrirao je Srđan Grabež, koji je dao prostora Milunoviću, a defanzivac Zvezde uspeo je da savlada golmana domaćeg sastava.

Superliga Srbije, 29. kolo:

Petak:

Proleter – Javor 2:2
(Joković 44, Mirosavljević 70 – Pavišić 17, Petković 56)
Rad – Voždovac 0:2
Hajdin 59, Stoisavljević 79

Subota:

Mačva – Spartak 1:4 (0:2)
Zukanović 74 – Nikolić 10, Vidaković 44, Bijelović 87, Dunđerski 90+1
Napredak – Mladost 1:0 (1:0)

Spremo 21
Radnik – Radnički Niš 2:4 (1:1)

Đorđević 23, Makarić 77 – Mihajlović 42, 81, Kostić (AG) 72, Čumić 85

Nedelja:

Inđija – Vojvodina 2:0 (1:0)
(Bastajić 23, Purtić 90)

TSC – Crvena zvezda 2:1 (2:0)
(Varga 12, Lukić 18 – Milunović 78)

19.00 Partizan – Čukarički

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

FOTO: Printscreen/Arena Sport

0
0

4 Komentara

  1. Deki, pakuj kofere, šut karta ti je izgleda na putu, jel vas to Sabo odučio fudbala, prvo Savo a sad Sabo, brika od kluba.

    0
    0
    Odgovori
  2. U modernom fudbalu sve potiče od brze i snažne igre zadnjeg veznog reda! Dobar zadnji vezni igrač je kičma tima! Tu ne mogu igrati mlakonje sa malog fudbala! Zvezda ima 5-6 zadnjih veznih igrača i ni jedan od njih ne ispunjava kriterijume za igranje ozbiljnog evropskog fudbala! Dalje, Zvezda nema centarfora, motorički i tehnički dobro potkovanog! Tandem smrti Terzić/Mrkela je trebao o ovome da razmišlja još u januaru i tada da izvrši remont tima! Sada je kasno, jer evropske kvalifikacije su na pragu, a sa ovakvim timom igrati u Evropi je zaista smešno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter