0
Ostali sportovi

FOTO: Stefan Cvetković

SPORTSKE IGRE MLADIH: Svečano otvaranje zakazano za 19. jun

Objavljeno: 14.06.20 u 13:59

Priboj te zove, Igre krstare Srbijom!

Sportske igre mladih su krenule da krstare Srbijom. Pandemija virusa Covid-19 pomerila je planirani start manifestacije koja je prethodnih šest godina oduševljavala decu osnovnoškolskog uzrasta širom gradova Srbije. Posle serije turnira u nekoliko mesta u zemlji, Sremska Mitrovica je u petak bila domaćin prvog velikog skupa, gde su Igre otvorene za taj grad i održana takmičenja u mnogim sportovima. A u petak, 19. juna u 19 sati kako po tradiciji biva, kad i Igre već počnu, u jednom gradu se održava i svečano otvaranje. Ove godine to je Priboj, grad sporta i nasmejanih ljudi, grad pomešanih kultura, na predivnoj reci Lim.

U Priboju će se uz takmičenja u sportovima u petak i subotu, ceremoniju Svečanog otvaranja Igara, održati i proslava 7. rođendana Igara u Srbiji! Tako je odlučeno na sastanku Izvršnog odbora SIM Srbije Priboj 2020. nakon što je zvanično Vlada Republike Srbije ukinula meru zabrane okupljanja na otvorenom prostoru uvedenu radi zaštite zdravlja stanovništva.

 

Veliki trenutak koji smo svi ove godine iščekivali s posebnim nestrpljenjem konačno je na vidiku! Svečana ceremonija biće upriličena na Trgu FAP-a, a na njoj sve goste čeka pregršt sjajnih iznenađenja, počevši od koncerta Dejana Petrovića i Big benda i proslave rođendana SIM Srbije uz veliku tortu i vatromet, pa sve do spektakularne završnice večeri kada će građane Priboja, cele tromeđe i goste iz Srbije i regiona zabavljati Lexington bend! Naravno ulaz je besplatan, tako da građanima, gostima i našoj deci ostaje samo da uživaju.

– Čast nam je što će, Priboj biti domaćin otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, renomirane manifestacije koju svi, a pre svega deca , veoma vole i koja je postala pravi brend i u Srbiji. Uveren sam da će svi u Priboju uživati u druženju i zabavi na Trgu FAP-a. Mi smo uvek bili dobri domaćini i daćemo sve od sebe da tako bude i ovog puta. Spremni smo! Svim učesnicima takmičenja iz Priboja, ali i iz čitave Srbije i regiona, želimo dobrodošlicu i mnogo sportske sreće. Neka pobede najbolji! Za Igre i za Priboj svi su svakako pobednici. Vidimo se na gradskom trgu 19. juna – poručio je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Zanimljivo je da će po prvi put ove godine Priboj biti i domaćin tri državna prvenstva, i to u atletici (trka na 60 metara), u malom fudbalu i u igri između dve vatre, koja je postala i zaštitni znak Igara. Prvenstva će se odigrati 19. juna tokom dana, dok će nadmetanja u ostalim sportovima iz programa Igara biti organizovana dan kasnije, 20. juna, na kompleksu terena u novom delu Priboja.

Prema rečima predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Ivane Jovanović, veliki broj dece se za učešće na takmičenjima koja će se održati širom naše zemlje već prijavio onlajn, putem sajta Igara (www.igremladih.rs). Učesnici iz Priboja mogu da se prijave i lično pred početak takmičenja, koja startuju 20. juna u 10 sati.

Kao što su naši SIM-ovci već navikli, uz zanimljiva nadmetanja u čak 10 sportova, pripremili smo i bogat edukativni program, animatore i specijalna iznenađenja za sve takmičare i njihove navijače iz Priboja i okolnih mesta, a očekujemo da će ih u gradu domaćinu otvaranja ovogodišnje sezone Igara u Srbiji biti baš mnogo!

Zahvaljujući se predsedniku opštine Priboj Lazaru Rvoviću i tehničkom partneru Igara – Sportskom savezu Priboj, na čijem čelu je sjajan sportski radnik Filip Komarica, na izvanrednom trudu i energiji uloženoj u zajednički poduhvat i kampanju ‘Priboj te zove’, predsednica Ivana Jovanović istakla je da pozitivna atmosfera, elan i veliko zalaganje koje su pokazali svi članovi Organizacionog odbora, ali i građani Priboja tokom pripreme celokupnog programa, obećavaju spektakularno otvaranje Igara i najavljuju još jednu sezonu za pamćenje.

Inače, na svim nivoima takmičenja, kao i na ostalim aktivnostima koje se realizuju u okviru Igara u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Medijski smo partner Igara, i tokom sezone imaćete priliku da uživate u Igrama, koje deca zaista obožavaju.

 

FOTO: Stefan Cvetković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter