0
ATP

FOTO: Screenshot

OTKAZAN ‘ADRIA TUR’ U CRNOJ GORI: Novak Đoković: Sve smo pokušali, ali nismo mogli više da čekamo

Objavljeno: 13.06.20 u 21:15

Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja doneo je u subotu odluku da se turnir u Crnoj Gori ne održi.

Uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvezde u regionu okupe u Crnoj Gori, to neće biti slučaj.

Direktor ‘Adria Tura’ Đorđe Đoković oglasio se povodom ove situacije.

– Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje – tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo.

Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje ‘Adria Tour’ na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo.

Uvereni smo da će se prilike promeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu – izjavio je Đorđe Đoković direktor ‘Adria Toura’.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, istakao je da mu je veoma žao.

– Tako mi je žao zbog Crne Gore. Toliko familije imam tamo, shvatam Crnu Goru kao svoj dom. Sve smo pokušali, ali granice još uvek nisu otvorene i mi nemamo vremena da organizujemo sve. Nismo više mogli da čekamo – rekao je Đoković posle meča za ‘Sportklub’.

Turnir u Crnoj Gori trebalo je da se održi 27. i 28. juna, ali srpski građani neće moći da ulaze u tu zemlju odlukom vlade Crne Gore.

– Ta treća nedelja je sada pod znakom pitanja, pa ćemo videti. Sve je blizu, ne znam šta ćemo raditi sa tim trećim vikendom. Za sada ostaje da ćemo igrati u Zadru, Sarajevu i Banjaluci – istakao je Novak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter