0
Domaći fudbal

ČOVIĆ: Protiv Inđije na pobedu, mečevi protiv Partizana će se razlikovati u Kupu i prvenstvu!

Objavljeno: 13.06.20 u 14:06

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Inđije.

Posle trijumfa nad Čukaričkim i plasmana u finale Kupa naše zemlje, pred crveno-belima se nalazi još jedan važan meč, s obzirom na to da bi, u slučaju pobede, u poslednjem kolu protiv Partizana bili u prilici da se bore za drugo mesto na tabeli i zvanje vicešampiona države.

Na utakmici protiv Čukaričkog, veliku radost igračima i navijačima Vojvodine u 31. minutu je doneo Nemanja Čović, odličnim skokom i udarcem glavom, čime je, kako se kasnije ispostavilo, postigao gol vredan plasmana u finale Kupa Srbije.

– Atmosfera u našem timu je bila sjajna i pre meča protiv Čukaričkog, a ta pobeda nam je samo još više podigla moral, jer nas sada još samo jedna utakmica deli od trofeja. Ipak, pre toga imamo još dva meča, a prvi je već sutra u Inđiji, gde ćemo takođe ići na pobedu. Bez obzira na plasman u finale Kupa, i dalje imamo ambicije i u prvenstvu, gde želimo da osvojimo drugo mesto – kaže Čović.

U slučaju trijumfa protiv Inđije, ova sezona će ući u istoriju kluba kao sezona u kojoj je ostvareno najviše prvenstvenih pobeda na gostovanjima. U ovom prvenstvu, „stara dama“ je do sada devet puta uspevala da osvoji sva tri boda na gostujućem terenu, baš kao i u sezonama 2010/11. i 2012/13, a u slučaju trijumfa nad Inđijom, bio bi to čak 10. put da Voša slavi na gostovanjima ove sezone.

Svesni smo te činjenice i ona nam je samo još jedan dodatni motiv da pružimo dobru partiju i osvojimo nova tri boda. Iskreno, kada sam se vraćao u Vojvodinu prošlog leta, očekivao sam da budemo među prve tri ekipe i izborimo plasman u Evropu, u čemu smo već uspeli. Sve dodatno što uradimo do kraja sezone biće samo jedan veliki plus i nagrada za dobre igre koje prikazujemo – napominje Čović.

Posle Inđije, Vošu će u razmaku od svega pet dana odigrati dve derbi utakmice protiv Partizana.

Mečevi u prvenstvu i Kupu protiv Partizana će sigurno biti različiti jedan od drugog. Naravno, mi ćemo u oba slučaja ići na pobedu, jer samo takav ishod nam donosi ono što želimo. Uostalom, kad dođeš do situacije da se u jednoj utakmici odlučuje o svemu, tada svaka ekipa ima pobedničke ambicije – rekao je Čović.

Meč između Inđije i Vojvodine igraće se sutra od 14 časova na stadionu FK Inđija, a i ovoga puta, za navijače Vojvodine obezbeđeni su besplatan prevoz i ulaznice. Svi koji žele da se prijave za odlazak na ovo gostovanje, mogu to da urade u subotu od 10 do 18 časova u šopu navijača Vojvodine na zapadnoj tribini stadiona „Karađorđe“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter