0
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

‘BED BLU BOJSI’ SE OGRADILI OD SRAMNOG TRANSPARENTA: To je delo pijanih klinaca

Objavljeno: 13.06.20 u 16:45

Da je Balkan, stvarno, suludo mesto u kojem je jedna iskrica dovoljna da sve zapali, svedoči i malouman čin grupe ‘navijača’ zagrebačkog Dinama, koji su u jednom naselju u glavnom grada Hrvatske, istakli užasan transparent.

U Zagrebu se crvene zbog ovog čina maloumnika, a navijačka podgrupa Dinama, preuzela je na sebe odgovornost za ovo delo. Tačnije, ogradila se od postupka svojih pripadnika.

BRZA REAKCIJA HRVATSKE POLICIJE: Privedene četiri osobe zbog sramnog transparenta

U ime ‘Bed Blu Bojsa’ (BBB) Kustošija vam se javno izvinjavamo za poruku napisanu i objavljenu juče. Poruka je za svaku osudu i izgovora nema, ali u našu odbranu moram da kažem da to nije bilo delo svih nas, nego određenih pojedinaca koji su to digli bez da smo videli šta na njoj piše. Odgovorni za to će snositi posledice, a vas molim da nam ne zamerate, te da vam grupa ne padne u očima radi lošeg ponašanja pijanih klinaca i najgore od svega našeg propusta što to nismo odmah primetili i zabranili im. Zgroženi smo svi tekstom poruke i još jednom izvinjenje u ime svih – piše na Fejsbuk stranici ove grupe.

Novinari ‘Jutarnjeg lista’, koji je tekst o ovome stavio u rubriku crna hronika, razgovarali su sa vlasnikom poslovnog prostora koji su iznajmljuje u Kustošijanskoj ulici, gde je zid oslikan kao navijački mural. Vlasnik prostora rekao je da je dozvolio grupi navijača Dinama da oslikaju balkon, ali da nije imao pojma o tome što će se dogoditi na njemu. Štaviše, dodaje se u tekstu, bio je potpuno neinformisan o celom ružnom događaju.

SKANDALOZAN TRANSPARENT U HRVATSKOJ: Navijači Dinama prete Srbima na najjeziviji način, poruke pune mržnje u Zagrebu (FOTO)

Zaista ne znam ništa o tome. Momcima smo dali da islikaju balkon navijačkim obilježjima i oni su to uradili. Bili su stvarno pristojni – rekao je vlasnik tog poslovnog prostora, a kada su mu novinari ‘Jutarnjeg lista’ pokazali fotografiju ekipe koja je istakla poruku mržnje, rekao je da to ‘nisu isti momci koji su crtali mural’.

U međuvremenu se oglasio i, kako ‘Jutarnji list’ navodi – jedan od istaknutijih sa severne tribine stadiona ‘Maksimir’.

To je bolesna, antihrišćanska i antihrvatska poruka, koja sramoti časnu ratnu pobedu. Koji vam je ku*** ljudi? – napisao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter