0
Ostali sportovi

FOTO: filipfilipovic.rs

VREME ZA NOVE IZAZOVE: Kapiten ‘delfina’ Filip Filipović ima novi klub!

Objavljeno: 12.06.20 u 20:01

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, novi je igrač mađarskog Solnoka.

Bivši vaterpolista Partizana, Radničkog i Pro Reka potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa mađarskim timom, koji sa klupe predvodi proslavljeni srpski vaterpolista, Živko Gocić, a saigrači Filipovića u novoj sezoni biće i Duško Pijetlović, odnosno Radomir Drašović. Levoruki vaterpolista se pre mesec dana oprostio od Pro Reka, a na pripremama Solnoka će se pojaviti početkom sledeće nedelje, preneo je zvanični sajt Filipa Filipovića. 

U prethodnim sezonama za Solnok je nastupao veliki broj srpskih igrača. Pored Pijetlovića, Drašovića i Gocića, koji se pre dve godine preselio na klupu, za šampiona Evorpe iz 2017. godine su igrali i Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Viktor Rašović, Gavril Subotić, Miloš Ćuk i Đorđe Lazić.

Solnok je u klupskoj istoriji devet puta bio šampion Mađarske, a osvojio je još šest Kupova i dva Superkupa Mađarske. Najveći uspeh ostvario je 2017. godine, kada je na finalnom turniru Lige šampiona u Budimpešti pobedom protiv Juga od 10:5 postao prvak Evrope.

Filip Filipović je ponikao u Partizanu, a za seniorski tim je debitovao u aprilu 2001. godine. Za crno-bele je nastupao do 2009. godine i na 240 utakmica je postigao 413 golova. Potom se preselio u Italiju, gde je u naredne tri sezone nosio kapicu Pro Reka, sa kojim je bio šampion Evrope 2010. i 2012. godine. Vratio se u Srbiju posle Olimpijskih igara u Londonu i naredne dve sezone je igrao za Radnički. Za Kragujevčane je odigrao 74 utakmice i postigao 199 golova. Od 2014. je ponovo zaigrao za Pro Reko, te sezone je po treći put postao šampion Evrope sa istim klubom i za najtrofejniji klub na svetu je u devet sezona odigrao 188 utakmica i postigao 337 golova.

FOTO: Filipfilipovic.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter