in , , ,

‘VELIKI ŽUTI’ ISKRENO KAO I UVEK: Čast mi je što sam igrao za tri velika kluba – Crvenu zvezdu, Barselonu i Real Madrid

Robi baš ne voli crno-belo

Robert Prosinečki, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde, kaže da mu je čast što je igrao za tri velika kluba – Crvenu zvezdu, Barselonu i Real Madrid.

U intervjuu za španski „As“ pričao o timu Crvene zvezde koji je 1991. godine osvojio titulu šampiona Evrope i oduševio „Delije„.

Ta ekipa je trenirala i usavršavala se četiri godine. Jugoslavenska liga je bila vrlo jaka jer nismo mogli da igramo u drugoj državi do 28. godine, nije bilo stranaca i sve što je pomoglo da ova generacija, sigurno najbolja u bivšoj Jugoslaviji, dostigne toliko visok nivo, ne samo zato što smo osvojili Ligu šampiona, ali zato što su mnogi od tih igrača kasnije osvajali titule u velikim timovima u Evropi – rekao je Prosinečki.

Pitali su ga Španci da li bi Jugoslavija danas bila među svetskim fudbalskim silama.

Naravno da bi se jugoslavenski tim borio za evropske i svetske titule.

Prosinečki je posle Zvezde potpisao za Real Madrid u kojem je igrao dobro. Mnogi smatraju da je mogao mnogo više, ali da je pritisak ucinio svoje. 

Možda, ali sam već igrao za veliki klub kao što je Crvena zvezda, stadion je bio stalno pun, igrali smo Kup šampiona, jugoslovensku ligu koja je bila jaka. Sada je Madrid druga priča.

Da li je nekada zažalio što je prešao u Real?

Nikada. Čast mi je što sam igrao u tri velika kluba: Crvenoj zvezdi, Real Madridu i Barseloni – jasan je bio Prosinečki, a pitanje je šta ce reći navijači Dinama, s obzirom da je nosio i dres „modrih„.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BRZA REAKCIJA HRVATSKE POLICIJE: Privedene četiri osobe zbog sramnog transparenta

SPORTSKE IGRE MLADIH: Startovao Karavan radosti i prijateljstva SIM