0
Domaći fudbal

dig

SUPERLIGA: Derbi juga Srbije – Batak: Maksimalno do kraja

Objavljeno: 12.06.20 u 14:20

Fudbaleri Radničkog u subotu od 20 časova gostuju Radniku iz Surdulice u susretu pretposlednjeg 29. kola Superlige Srbije.

Niški tim u ovaj susret ulazi kao šestoplasirani na tabeli sa 46 osvojenih bodova, dok je Radnik na desetoj poziciji sa 30 bodova na svom kontu.

Duel u Surdulici je na redovnoj konferenciji za medije najavio šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak.

Spremamo se maksimalno za ovu utakmicu. To je i mali derbi juga Srbije i nama je bitno da pobedimo Radnik u gostima. Radnički je u prvom delu sezone poražen od Radnika pred svojom publikom i to nam je dodatni motiv pred ovaj meč. Ne smemo da dozvolimo propuste u odbrani sa prošle utakmice protiv Rada. Radnik je dobra ekipa i svakako će umeti to da kazni. Respektujemo Radnik i njihovog trenera, ali naš cilj su tri boda i pružićemo maksimum da do njih i dođemo – rekao je Batak.

Radnički će za razliku od prošlog meča biti jači u defanzivnoj liniji.

Vraća se štoper Stevanović nakon odrađene suspenzije zbog četiri žuta kartona, ali i dalje ne mogu da računam na Đorđevića i Maslaća. Svi ostali su u konkurenciji, tako da će utakmicu početi slična ekipa koja je igrala protiv Rada – istakao je mladi stručnjak.

Radoslav Batak je u prethodnim utakmicama redovno ukazivao šansu mladim fudbalerima, a tako će biti i u Surdulici.

To je budućnost kluba i ti igrači moraju što pre da postanu oslonac igre Radničkog. Njihova forma je nepredvidiva, ali oni moraju svakodnevno da rade bez ikakvog opuštanja. Imaju pored sebe iskusne saigrače od kojih mogu puno toga da nauče i na treninzima i na utakmicama. Moramo što pre da ih uvedemo u ozbiljan sistem. Samo kod nas su igrači mladi sa 21 godinom. U Evropi su fudbaleri u tim godinama među nosiocima svojih ekipa i tom modelu i mi težimo. Dobijaće redovno šansu i ja se nadam da će je koristiti. Za sada sam zadovoljan kako to ide, ali potrebno je da što brže napreduju i dođu na onaj najozbiljniji nivo fudbala– završio je Batak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter