0
Domaći fudbal

SUPERLIGA: Gradski derbi na Banjici – Stuparević: Verujemo u nastavak niza

Objavljeno: 11.06.20 u 14:22

Fudbaleri Voždovca u petak gostuju na stadionu „Kralj Petar Prvi“ u okviru 29. kola Superlige Srbije. Domaća ekipa Rada stari je rival Voždovca, te se u ovom pretposlednjem kolu očekuje velika borba na terenu i sjajna utakmica.

Zmajevi putuju na najbliže gostovanje u ligi osokoljeni sa poslednje dve pobede nad ekipama Mačve i Napretka, kojima je prekinut niz od šest utakmica bez pobeda. Ohrabruje činjenica da su ove dve pobede izvojevane sa timom koji je u proseku bio star tek nešto više od 20 godina. Čini se da Voždovac postavlja sjajne temelje za budućnost.

Nema sumnje da će mlada ekipa Voždovca imati imperativ pobede i u gradskom derbiju koji nas očekuje sutra, a tu činjenicu potvrđuje i napadač Voždovca Filip Stuparević, koji je na prethodnom gostovanju na Banjici golom doneo bodove Zmajevima.

Očekujem sutra jednu jako tešku utakmicu, bez obzira na bodovni značaj samog meča koji je mali. U pitanju je gradski derbi i staro rivalstvo i sigurno je da bi za samopouzdanje naše ekipe, kao i za naše navijače mnogo značilo da sva tri boda ponesemo kući. Takođe, bitno je da ostvarimo i treću pobedu u nizu – počinje mladi Stuparević.

Na prošlom gostovanju na Banjici Voždovac je slavio minimalnim rezultatom, a Stuparević je bio strelac jedinog gola iz penala.

Naravno da bih voleo da opet postignem pobedonosni pogodak i da obradujem naše navijače, nema lepšeg osećaja nego kada sa teškog gostovanja poneseš sva tri boda. Naravno, na prvom mestu su klub i ekipa, akcentar je na tome da pružimo dobru partiju, opravdamo poverenje koje nam je dato od stručnog štaba i da damo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat.

Napravio je Stuparević i paralelu u odnosu na prošlu sezonu kada je ekipa bila nošena na plećima starijih igrača, što u ovom momentu nije slučaj.

Primetna je nova filozofija u klubu, koja je jako pohvalna. Ekipa se oslanja mahom na mlade igrače, što prošle sezone nije bio slučaj. U timu ima momaka koji su jako talentovani i koji su pokazali da mogu da donesu rezultat. Može se reći da sam, iako mlad, među onima koji imaju više iskustva sa četiri sezone u Superligi. Zadovoljstvo je igrati u Voždovcu i biti deo ove ambiciozne ekipe – sumirao je Stuparević očekivanja od sutrašnjeg meča u razgovoru za sajt Voždovca.

Sutrašnji meč biće 22. po redu između ova dva rivala od 2004. godine. Sastajali su se kroz Superligu kao i kroz Prvu ligu, a statistika novijeg doba debelo je na strani Voždovca. Zmajevi su odnosili pobedu u 11 navrata, četiri meča završena su nerešenim rezultatom, dok su „građevinari“ pobedili šest puta.

Meč između Rada i Voždovca igraće se u petak na Banjici od 20 časova. Utakmica se prenosi uživo na kanalima Arene Sport.

FOTO: Dušan Sandić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter