17
Analize

FOTO: FK Partizan

HS ANALIZA – POGLEDAJTE ISTINU U OČI: Zvezda nije skladan tim, igra bez vođe, bolje jedan dobar stranac, nego šest prosečnih!

Objavljeno: 11.06.20 u 10:14

Konačno je valjda jasno da pojedinci nemaju više ni kredit, ni kvalitet za bitne uloge.

Šampion je ponovo ‘nokautiran’ u derbiju, Crvena zvezda nije uspela da postigne gol protiv Partizana već 360 minuta, a pojedinci su zaslužili ‘zahvalnice’ za loš učinak i odnos prema timu posle 20. juna.

Nisu skladna družina, već orkestar sa falšom u derbijima. Ono što su pokazivali kod Vladana Milojevića u dobroj meri nastavili su da pokazuju pod palicom Dejana Stankovića. Nije šef struke crveno-belih pronašao žicu, dobro izabrao adute, nije procenio mogućnosti pojedinaca koji nisu rođeni da budu konstantno ‘gladni pobeda’.

FOTO: FK Partizan

Krivica je na igračima, ali i selekciji tima koja je promašena još pre godinu dana. Taktika igranja dugim loptama, a da nema ni na klupi Milana Pavkova je pad na ispitu kormilar Zvezde. Ne zna se ni razlog izostanka Matea Garsije koji je najskuplje pojačanje u istoriji kluba i jedini ima ponudu iz Grčke.

Jedino zimsko pojačanje Seku Sanogo za pet meseci nije odigrao nijedan minut i pozajmica mu ističe u decembru. Gurati mlade po svaku cenu nosi sa sobom rizik i ne možete samo uzeti olovku i izbrisati ‘pojačanja’, već im treba isplatiti bogate ugovore.

FOTO: FK Crvena zvezda

Troškovi rastu, klubovi iz Evrope ne kucaju na vrata u Ljutice Bogdana otimajući se za pojačanja, a posle dva učešća u Ligi šampiona to može samo da znači da su projekti bili promašaj. Mnogo ulaganja, malo uspeha u 2020. godini, pošto je titula rezervisana već u decembru.

Ne zna se šta je reper pri izboru stranaca. Slavija iz Praga ima tri internacionalaca, plaćena nekoliko miliona evra,a Zvezda osam od kojih kriterijume zadovoljavaju Ben i Boaći.

Na kraju, navijači su ponovo razočarani i rešenja se neće naći za deset dana pauze ili tokom priprema, već samo korenitim promenama izbora. Bolje jedan dobar i skup, nego šest prosečnih. Skauting kao da ne postoji već duži period, kao i odgovornost što je plod loše Zvezde.

FOTO: FK Partizan

Na Stankoviću je da napravi rez, nađe formulu igre, pokaže trenerski instinkt, a pre svega, tri puta meri, a jednom da seče kada bude birao ponude novajlija od strane saradnika iz sportskog sektora.

Ako bude gurao probleme pod tepih neće uspeti u svom planu da stvori jaku Zvezdu. Ova od sinoć nije ni blizu renomea trofejnog kluba, a sada je pravi trenutak pogledati istini u oči.

FOTO: Crvena zvezda/Partizan 

0
0

17 Komentara

  1. A zašto niko ne sme da pomene Terzu (a onog iznad njega ni slučajno).Zna se ko dovodi igrače i plaća ( a kako, to je tajna ).Onaj mučenik od Predsednika (mali iz SOFKe) pojavi se samo za slikanje.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda već duže vreme nema igru, a ovo sada što igra je katastrofa. Pod hitno, mora da konačno kupi kada ne može stvoriti centralnog veznog igrača sa glavom i znanjem da kreira igru i pogotovo sa autoritetom. Nije to Nikolić, niti Petrović. Nikolić nema fizičke predispozicije, a niti liderske sposobnosti da bude vođa, a Petrović je igrač koji rzgrađuje protivniče napade, a ne kreator. Zvezdi nedostaje lider na terenu, a njega nema godinama. Jedan Nato iz Partizana sam je pobjedio Zvezdu. Ne mogu vjerovati da takovog igrača ne može Zvezda odgojiti u omladinskom pogonu ili ga kupiti. Stanković nije donio ništa sem što bolje igrači trče, ali bez cilja. Igre nema, ne mogu odigrati dve tri povratne lopte itd. Velika je šteta što rukovodstvo nije vratilo Prosinečkog sada kada klub stoji financijski bolje jer je Zvezda sa njim i Zengom igrala najbolji fudbal. To je bila tradicionalna zvezdina igra po kojoj je ona bila poznata. Ovo danas je šaka jada. Gledajući iz ove perspektive Zvezda nema nikakve šanse da se plasira u bilo koje evropsko takmičenje saq ovik kadrom igrača i ovom igrom. Mislim da i ukoliko nekoga kupe nemoju šanse da se uigraju niti da stvore igru. Ova godina što se tiče Evrope je nažalost izgubljena. Puno se luta i kupuju nekvalitetni igrači. To je samo dokaz nestučnost trenera i uprave. Tu svoje prste ima i Milojević koje je mnogo napravio promašaja u odabiru pojačanja što se danas grdno plaća.

    0
    0
    Odgovori
  3. Partizanu je jedini motiv da pobedi Zvezdu, od ostalih timova iz ping-pong lige nije bitno sto gubi utakmice.
    Zvezda nema prepoznatljivu igru, Zvezda ima samo srece u kvalifikacijama za LE, osim ako te utakmice Treza nije namestio.
    Da je sudija iskljucio Stojkovica, Zvezdina igra bi ostala ista, jer se sustisnki nista ne bi promenilo.
    Partizanovi igraci bi nastavili da se valjaju po terenu, bolje nego Nejmar.

    Partizan je najbolji klub na svetu, ali Zvezdina je titula.
    Za kup, ako bude posteno sudenje, nisam siguran da ce ga postenjaci iz Humske, osvojiti.

    0
    0
    Odgovori
  4. Zvezdin trener bar nije dopingovan kao Savo i njegovi igraci u Subotici se jedva kretali a za tri dana kao da si im stavio torpedo u dupe,Mustafa od silnog dopinga zamolo slomi noge igracu.To vam je Partizan i njegove vodje.Nece Zvezda da propadne za jedan ili dva meca kako novinari blate Zvezdu a Partizan podize skupa sa fudbalskom kucom,sudijama i dopingom…Znam da nece ovaj komentar proci ali ce ga neko procitati…Titula je Zvezdina biti ce i sledeca …Lopovi neka uzivaju u svom poslu bez zakona za ostale klubove…Zvezdase molim da ne mrze koji njih mrze…Uzivajte u pisanju i nabijanje komleksa,a partizanov cigan da ne blebece kao rodaci blizi njemu…Nije ovo Afrika neka ide tamo nek zajebava svoj narod ne srbe…

    0
    0
    Odgovori
  5. Vi pisete kao da su pregazili Zvezdu,kao da je posed lopte bio 90:10, sutevi u okvir gola 25:0 i van okvira gola 37:0. Nas fudbal ne moze ici napred dokle god se odusevljavate ovim bualastinama. Obe ekipe ne znaju nista,sudija nije dao crveni Stojkovicu,Partizan dao gol uz lep dribling Sadika i to je to. Izlezavali se od kada poveli kao da su Javor.Prosli derbi Zvezda ih je pojela,nisu sutnuli na gol ali eto,boli ih titula.

    0
    0
    Odgovori
  6. Halo glodari vas jedini uspjeh ove godine je pobjeda protiv Zvezde u kojim selekcijama ste prvi de se pregledajte,, Vojvodina ce vas lagano oduvati od kupa

    0
    0
    Odgovori
  7. Dobro je videto ovolike „vrhunske znalce“. U cemu je to Partizan bio bolji? U valjanju po terenu i simuliranju povreda? I taj gol koji je dat je dat slucajno, jer je lopta proklizala ispod Borjana, veca je verovatnoca da je uhvati, nego da prodje. Osim gola, koju je jos sansu Partizan napravio? U prvom poluvremenu je Zvezda pogodila precu i to je lako mogao biti gol, Vukanovicu je i ponisten tada gol. Da je Zvezda povela, verovatno bi i pobedila. I da li bi onda moglo da se prica da je Zvezda bila toliko bolja, „oducila“ Partizan od fudbala i slicne nebuloze. Ne bi, jer su oba tima igrala slabo. Lozite se da je Partizan ne znam kako jak. Rezultati u Evropi dovoljno govore o tome. Kvalifikovati se u ligu sampiona je teze nego izboriti prolece u LE. Zvezda je i ove i prosle godine u LS zabelezila po pobedu, sto je misaona imenica za Partizan, koji nikad nikog nije pobedio tamo. A da, mogao je Sale Ilic da da gol, ali nije. Jos je Partizan igrao LS kada je bila daleko slabija, kada se nije kupovalo toliko igraca kao danas najbogatiji klubovi.

    0
    0
    Odgovori
  8. Istina je da Zvezda nema tim, Miloja su ubedili da je veliki strucnjak, a ustvari Terza i ostali su osvajali titule bez igrackog kadra,Stankovic se nasao u neobranom grozdju jer od mrtve ekipe nemoze da napravi cudo,treba biti realan, Zvezda je zalutala u Evropsko takmicenje sto se i pokazalo, preporuka za Zvezdu kupujte kvalitetne igrace a ne sudije

    0
    0
    Odgovori
  9. Ništa od Stankovića. Kao i njegov predhodnik, radost od nameštanja, tražite slobidno drugog trenera, možda je ovaj zalutao u taj posao, jer vidi se da nije za to, Savo ga predriblao i odučio od posla. Pa pobeda sama govori o tome.

    0
    0
    Odgovori
  10. Jadan klub, na šta su oni spali, ugasite se, pružite priliku boljima, nameštanje utakmica, nameštanje titula, onda im evropa pokaže gde im je mesto, katanac na vrata njima najbolji je lek za bolji fudbal u Srbiji, bolje sav taj novac uložiti u panetnije poduhvate. Njima polako krwću kola nizbrdo. Pozdravčić.

    0
    0
    Odgovori
  11. Ovakav tekst imao bi smisla kada bi novinar postavio jasno pitanje koje se samo po sebi nameće. Kako to Crvena zvezda sa polovnim strancima i igrom bez igre pobjeđuje u pingpong ligi i osvaja titule? odgovor je jasan – klanjalicama bez kraja! I naravno za vas podatak da u periodu „najveće dominacije“ Crvena zvezda u posljednjih 15 derbija ima samo dvije pobjede. Pametnom dosta.

    0
    0
    Odgovori
  12. Nemogućnost prodaje zvezdinih igrača i dominacija Partizana u direktnim duelima govore daju jasnu sliku činjeničnog stanja. Dodatno ogoljavaju anomaliju zvanu -Ling-long liga. TAČKA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter