0
Domaći fudbal

MARKOVIĆ: Političari nas ignorišu, kolege podržavaju, to nam daje snagu! GRADONAČELNIK: Nismo prava adresa!

Objavljeno: 09.06.20 u 14:43

Veliku pažnju srpske i regionalne javnosti privukao je štrajk bivših fudbalera Borca iz Čačka.

Fudbaleri koji su nastupali u dresu ‘zebri’ od kluba potražuju zaostale zarade, a kako grad nije ispoštovao rok koji su postavili, odlučili su se da stupe u štrajk glađu.

Nakon neprospavane noći, pozvali smo iskusnog Miloša Markovića koji je nastupao u Čačku u sezoni 2017/18. Prvi pokušaj bio je neuspešan jer je telefon bio na punjaču u obližnjem lokalu, što nam je saopštila ljubazna gospođa koja se javila. Nedugo zatim, Marković je izneo svoje utiske nakon prve neprospavane noći.

 

– Kako smo, kako moramo. Posle prve neprospavane noći i neunošenja hrane odleđeni period, kako bismo mogli da budemo. Unosimo samo tečnost – poručio je Marković.

Desni krilni fudbaler ističe da se okupljenim igračima niko nije obratio, iako celog jutra pored njih prolaze funkcioneri opštine.

– Niko nam se nije obratio, celog jutra prolaze pored nas. Ignorišu nas, ali nam to daje veću motivaciju i podstrek da izguramo u našoj borbi i da ne odustajemo – ističe bivši fudbaler Borca.

Veliki broj fudbalera pružio je podršku bivšim igračima čačanskog tima. Marković dodaje da je stigla i podrška od članova superligaša.

Pružili su nam podršku i drugari iz redova ‘večitih rivala’, kao i drugih klubova Superlige Srbije. Hvala svim kolegama koji nas podržavaju u našoj borbi, hvala fudbalskoj Srbiji. Iz njihove podrške crpićemo snagu da istrajemo – rekao je Marković za HotSport .

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemanja Matić šalje poruku podrške bivšim fudbalerima FK Borac Čačak koji su stupili u šrajk gladju!

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

U međuvremenu, stigao je odgovor gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića koji se obratio igračima putem medija.

– Uprava grada nije prava adresa kojoj fudbaleri treba da se obrate za rešavnjenjihovih zahteva. Grad nije osnivač nijednog sportskog kluba. Grad iz gradskog budžeta sufinansira 152 sportska kolektiva u Čačku, ali ne učestvuje u njihovom radu – rekao je Todorović novinarima.

On je dodao da su fudbaleri, košarkaši, atletičari i ostali profesionalni sportisti ugovore potpisivali sa upravama klubova.

– Grad Čačak je vlasnik gradskog fudbalskog stadiona, zemljišta i objekata, a osnivači svih sportskih klubova su udruženja građana. Grad Čačak nikakvu zakonsku obavezu nema, jer nikada bilo kakav ugovor nije potpisao sa bilo kojim sportskim udruženjem vezano za vlasničku strukturu u klubu – rekao je Todorović

FOTO: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter