2
AdmiralBet ABA Liga

ČOVIĆ: Čestitam Partizanu i Cedeviti Evrokup, gubitak je 2.3 miliona evra, evo šta je rekao o novom treneru!

Objavljeno: 08.06.20 u 13:55

U nastavku konferencije za medije Čović je govorio o učesnicima Evrokupa, ali i finansijama, kao i novom treneru.

Prvi čovek Crvene zvezde čestitao u nastavku konferencije učesnicima Evrokupa.

Čestitam Partizanu, Cedeviti i verujem, Mornaru na učeću u Evrokupu. Sve ovo moglo je da se dogodi i obrnuto, nema mesta prepucavanjima. Ne možete da osvojite nešto što niste osvojili. Otkazano je iz sasvim opravdanih razloga. Zdravlje i životi ljudi bili su na prvom mestu. Mi smo prekinuli sve kampanje o sistemu takmičenja. To je bio interesantan period. Naročito na skupštini ABA lige, u teškim vremenima vidite ko je kakav. Nećemo trošiti energiju na objašnjenja – rekao je Čović.

Selekcija igrača zavisiće od trenera.

– Videćemo zahteve novog trenera, dosta je bivših košarkaša slobodno. Ne zaljubljujem se u košarkaše, a naročito u strance, ne dajem im prednost. Za mene su igrači igrači Crvene zvezde i dok god profesionalno deluju na terenu nemam nikakvu emociju, već potpuni profesionalizam – poručio je Čović.

Da li će Šakotu na klupi Zvezde naslediti Saša Obradović.

Kada bude zvanično odabran novi trener biće konferencija za štampu na kojoj ćemo otkriti ime novog trenera. Pričati o tome i licitirati ko će biti Zvezdin trener, a pre toga video sam jednu preuranjenu kampanju pre mesec dana, neće biti mnogo prostora spekulacijama, ali, sve ćete znati do kraja nedelje – rekao je Čović.

Potom se okrenuo finansijskom aspektu prethodne sezone.

– Gubitak kluba je 2,3 miliona evra  zbog neigranja do kraja sezone. Moramo da razmišljamo kakav koncept napraviti kada su u pitanju sezonske ulaznice. Ja ne mogu reći da li će se ABA liga i Evroliga igrati pred publikom, to je bilo značajno za naš budžet, u tom delu imaćemo određene finansijske popuste za one koji su kupili sezonsku kartu. To će takođe zavisiti od sponzora, ali, biće vrlo specifična sezona, pošto su i mnoge druge države, i mi očekujemo dogovor i pomoć od naše države. Ne govorim da smo nezahvalni na onome šta smo dobili, ali u ovakvim situacijama verujem da ćemo naići na razumevanje – rekao je Čović.

Još jednom se obratio Dragan Šakota, koji je imao poruku za novinare.

Utakmice koje smo mi igrali u Evroligi, bile su pozitivne, ovde smo pod pritiskom, da se igra jedno takmičenje, a ovo drugo zbog koga svi radimo, ide u drugi plan. Treba biti realniji kada se kritikuje, jer takav program ima samo jedan klub u regionu. Uvek će imati teži program u odnosu na druge klubove. Prokomentarisao bih još jednu stvar, nikada nisam komentarisao novine, u jednom trenutku zvala me je rodbina zabrinuta za moje zdravlje, ovim putem i vama želim da doživite moje godine – rekao je Šakota.

Uživo sa lica mesta za HotSport – Vladimir Andonov 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter