in

KAPITEN ODBOJKAŠA SRBIJE: Nisam znao da imam koronavirus

Srpski odbojkaš Nemanja Petrić proveo dva teška meseca u Milanu i tek nedavno je saznao da je imao koronaviru kada je uradio test na antitela.

Kapitena reprezentacije Srbije očekuje početak priprema sa Modenom, u koju je stigao ovog leta.

Kada je buknula epidemija nisu nas testirali, već smo svi bili u karantinu. Tek kada smo kasnije u Milanu uradili testove ustanovili su da imam antitela, što znači da sam imao virus. Kako sam dva dana krajem februara, početkom marta, osećao malaksalost, doktori veruju da sam tada zakačio covid19. Sigurno je da je u tom periodu mnogo ljudi imalo koronu, a da nisu znali. Sada je sve u redu, testovi su negativni – kaže Petrić.

Petriću je uoči povratka u Srbiju bilo dozvoljeno da izađe u šetnju na samo 300 metara od stana. Pritom, karantin ga nije zaobišao ni u Beogradu.

– Vratio sam se sa porodicom 7. maja. I pored negativnih testova morali smo u dvonedeljni karantin. Kada smo konačno otišli u rodno Prijepolje, da se nadišemo vazduha, dočekala nas je kiša.

Petrić se vratio u Modenu, čije je boje branio od 2014. do 2018. godine.

Poslednjih dana sam sređivao neophodnu papirologiju kako bih mogao nesmetano da stignem u Italiju. U klubu su odlučili da se pripremamo u junu, kako bismo dobili dve slobodne nedelje u julu. Veruju da će tada moći da se ide na odmor. Modena je moja druga kuća. Vratio sam se na mesto uspeha posle tri godine. To je klub sa najvećom istorijom, ceo grad živi za odbojku i uvek se uzdignu iznad problema. Presrećan sam što sam ponovo sa njima – zaključio je Petrić, kome će u novom klubu saigrač biti bloker Dragan Stanković.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MENEZ U TREĆELIGAŠU: Veliki pad bivšeg asa Milana

SUPERLIGA – KAKVA UTAKMICA NA ‘ČAIRU’: Obilje preokreta, sve ‘prštalo’ od golova, Čumić heroj Radničkog!