0
Domaći fudbal

‘ZMAJEVI’ OTVARAJU NOVO KOLO: Napredak gostuje Voždovcu na ‘krovu’

Objavljeno: 04.06.20 u 13:58

Fudbaleri Voždovca odigraće u petak na svom stadionu prvu utakmicu kao domaćini još od marta kada je na ‘Krovu’ gostovala ekipa Partizana.

U goste ovog petka u okviru 28. kola Superlige Srbije stiže ekipa Napretka iz Kruševca. Meč kojim će biti otvoreno ovonedeljno kolo počinje u 20 časova.

Nakon nedeljne pobede nad ekipom Mačve koja je prekinula niz od šest utakmica u kojima Zmajevi nisu znali za pobedu, došlo je vreme da se nakon pauze fudbaleri Voždovca opet susretnu sa svojom publikom.

 Trener Voždovca Jovan Damjanović ističe da je utakmica sa Mačvom arhvirirana i da je “vreme za sjajnu fudbalsku predstavu na Krovu”.

 – Utakmica sa Mačvom je za nas arhivirana analizom koju smo uradili nakon samog meča i već smo nekoliko dana okrenuti samo ka Napretku, koji će u petak biti izuzetno dobar protivnik. Nastavljamo misiju koju smo započeli, nastavljamo sa našim stilom igre i ne odustajemo od naše ideje da se nadigravamo i takmičimo. Igrači su sjajno motivisani pred ovaj meč, žele da predstave svoj kvalitet i idealna je prilika da u meču koji se prenosi uživo sa našeg stadiona to i urade – ističe Damjanović.

 Damjanović takođe napominje da je ekipa Napretka protivnik koji garantuje dobar meč za sve gledaoce.

 – U petak ćemo naspram sebe imati dobrog protivnika i to garantuje sjajnu fudbalsku predstavu na našem stadionu. Iako nam kadrovska situacija nije idealna već neko vreme, oni fudbaleri koji istrče u petak na teren su najbolja postava i nema sumnje da će znati kako da nam donesu najbolji rezultat. Pozivam i sve navijače da dođu na naš stadion i podrže naš mladi tim u pohodu na nove bodove. Večernji je termin, vremenski uslovi biće idealni, slobodan je ulaz i nadam se dobroj podršci – zaključio je strateg Voždovca.

Desni bek Marko Živković podneo je veliki teret nedeljne pobede mlade ekipe Voždovca nad Mačvom i sa svojih 26 godina bio jedan od najiskusnijih na terenu u timu ‘Zmajeva’. Živković i sutra očekuje čvrstu utakmicu ali se nada da će ekipa opet biti na visini zadatka.

 – U meču protiv Mačve smo nastupili podmlađeni zbog kadrovskih problema, ali je i tako mlad tim pokazao veliki karakter i odneo pobedu sa jednog od najtežih gostovanja u Superligi. Mačva je jako iskusna ekipa, ali nismo im dozvolili da dominiraju u utakmici. Čak i posle crvenog kartona igrali smo svoju igru i nismo odstupali od našeg plana igre i napadali, što se na kraju i isplatilo.

 Dugo je vremena prošlo od kako su ‘Zmajevi’ igrali pred domaćom publikom, te su se uželeli nastupa na domaćem terenu.

 – Predugo smo čekali na momenat da opet zaigramo na našem stadionu, skoro tri meseca i svi jedva čekamo da utakmica sa Napretkom počne. Želimo da ostvarimo pobedu zbog sebe, zbog kluba i zbog mladih fudbalera koji dobijaju šansu da nastupaju kako bi shvatili da je u dresu Voždovca pobeda uvek imperativ. Ne očekujem lak meč, ali očekujem da damo sve od sebe za sva tri boda – završava Živković jasnom porukom.

Ulaz na ovaj meč će biti slobodan, sa time da je kapacitet stadiona Voždovca smanjen. Karte će moći da se preuzmu na sam dan utakmice, od 10 časova pa do početka utakmice, ili do momenta kada sve karte budu podeljene. Zbog ograničenog kontigenta karata pozivamo sve navijače da što ranije dođu u Šoping centar Stadion i preuzmu svoje karte.

Jedno punoletno lice će uz ličnu kartu moći da preuzme maksimum dve ulaznice, a deci do 7 godina nije potrebna ulaznica za ulazak na ovu utakmicu.

Utakmica 28. kola Linglong Superlige Srbije između Voždovca i Napretka iz Kruševca igraće se u petak sa početkom od 20 časova.

FOTO: FK Voždovac 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter