0
Domaći fudbal

NOVA MISIJA: Bivši igrač Crvene zvezde uplovio u trenerske vode

Objavljeno: 04.06.20 u 21:50
Uskoro stiže do licence da može samostalno da radi u seniorskom fudbalu, a čeka se novi angažman posle Banjice.

Mnogi bivši igrači i posle završene karijere ostaju u fudbalu, a Nikola Ignjatijević je odlučio da se bavi trenerskim poslom. Prvi koraci bili su u mlađim selekcijama Rada i onda je usledilo usavršavanje bivšeg igrača Crvene zvezde, koji narednih dana završava ‘A’ licencu pod okriljem FS Srbije i za HotSport, otkriva planove.
– Ova pauza zbog korone bila je duga i baš sam se uzeleo fudbala, a uz učenje je sada lakše, kada može da se izađe na teren. Bitno je da se vraća publika i baš juče smo uživali u sjajnom meču na Banovom brdu u plesu naše nove ‘zvezde’ Slobodana Tedića. Momak obećava i vidi se da poseduje klasu, a verujem da će polako doći na veliku fudbalsku pozornicu – kaže Ignjatijević.
 
 
Svaki početak je težak, a radom se stiže do cilja.
– Napravio sam prvi korak. Učim za trenera, a za dve nedelje imaću licencu da mogu da vodim seniorski tim. Od negde mora da se krene, kao pomoćnik ili samostalno od nižeg takmičenja i da se stiče iskustvo.
Igračko je ogromno kod nas i u inostranstvu.
– Prošao sam sito i rešeto. Godine provedene u Zoriji sa istorijskim rezultatima su me ‘naterale’ da postanem trener. Učio sam kao igrač, malo radio sa decom, ali mi leži ovaj posao. Imam želju da uspem i zasukao sam rukave.
Bilo je poziva od bivših učitelja.
– Baš kada sam se spremao da odem u Šahtjor iz Soligorska, gde sam igrao, a tamo je moj bivši trener iz Ukrajine i da se usavršavam zatvorene su granice. Na vezi smo, u Belorusiji se dobro radi, pa nikada se ne zna.
Popularni ‘Brigel’ za sada želi početak kod kuće.
– Imao sam neke razgovore, a uskoro očekujem konkretne korake oko kluba, gde ću imati dobru ulogu za napredak i naravno spreman sam da se borim. Put je dugačak, ali da nisam spreman ne bih se opredelio za ulogu trenera.
Na kraju rang nije bitan.
– Možda postanem za početak pomoćnik. Ovde ima posla, kao i mladih igrača koji mogu da se unaprede, a zatim dođu na scenu u Evropi – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Nikola Ignjatijević.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PORUČITE MAJICE OVDE 👇 @hotsport_lifestyle @hotsport_lifestyle @hotsport_lifestyle @hotsport_lifestyle

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Youtube/screenshot
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter