0
Domaći fudbal

FOTO: FK TSC

KOMŠIJE VREBAJU NAPADAČA TSC: Tumbaković na potezu

Objavljeno: 03.06.20 u 16:15

TSC iz Bačke Topole se nalazi na visokom četvrtom mestu u Superligi i ima realne šanse da naredne sezone bude jedan od predstavnika srpskog fudbala na evropskoj sceni.

Jednu od glavnih uloga u visokom plasmanu ima i sjajni napadač Vladimir Silađi. Neumorni Novosađanin, dete novosadske Vojvodine, je prvi strelac Superlige sa 15 pogodaka.

U intervjuu za mađarski „Nemzeti sport„, Silađi je otkrio tamošnjoj javnosti situaciju u klubu sa severa Srbije.

Klub je bio trećeligaš kada sam došao, ali je i tada bio dobro organizovan. Ne preterujem kada kažem da se svi sada osećamo kao porodica i da se vidi samo pozitivna energija. Mnogi mi znači što trener Zoltan Sabo, sportski direktor Šabolč Palađi i predsednik Janoš Žemberi imaju veliko poverenje u mene. Na početku sezone je cilj bio da ostanemo u ligi, a sada smo četvrti. Srpski fudbal bi mogao mnogo da profitira od klubova kao što je TSC – kaže Vladimir Silađi za mađarski list.

Postići 15 golova za klub koji je tek ušao u Superligu  je podatak vredan pažnje, pa čak i za priču o reprezentaciji.

To nije mala brojka, ali želim još više. Golovi mi daju samopuzdanje i skidaju teret sa mojih leđa. Želim da budem prvi strelac lige. Ako me Srbija pozove, ne bih odbio jer bi to bila velika čast.

Ipak, u Mađarskoj se nadaju da bi Silađi mogao stopama Nemanje Nikolića koji je obukao dres naših komšija.

Nemam ništa protiv toga. Ako bi me Mađarska pozvala, rado bih se odazvao – zaključio je Vladimir Silađi.

Silađi je nakon Vojvodine branio boje Proletera, Sloge, Timoka i ČSK-a. U Bačku Topolu je stigao 2016. godine i do sada na 114 utakmica postigao 48 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter