in ,

KREĆE FUDBAL U PORTUGALU: Navijači Porta brinu vlasti

Takmičenje u portuglaskoj Primeri nastavlja se u sredu, posle pauze od skoro tri meseca zbog pandemije koronavirusa.

Zdravstvene vlasti Portugala upozoravaju da navijači ne smeju da se okupljaju ispred stadiona, ali ni u kafićima i drugim mestima gde mogu da gledaju prenos.

Vodeći Porto igraće na gostovanju protiv Famalikaa, a zbog te utakmice nadležne institucije su izrazile zabrinutost, pošto su navijači Porta najavili da će se okupiti ispred stadiona, pošto je zabranjen ulaz navijačima zbog pandemije. Povodom novonastale situacije zdravstvene vlasti su izašle sa saopštenjem za javnost.

Virus je i dalje tu. Nije nestao. Pravila moraju da se poštuju. Nastavak lige je važan korak, to je veliki napor. Moramo da osiguramo da se sezona završi bezbedno i da se niko ne zarazi zbog fudbala. Društvena odgovornost mora da prevlada. Nećemo da rizikujemo sve što smo do sada postigli –  navodi se u saopštenju.

Portugalska liga je trebalo da se nastavi krajem maja, ali je početak odložen nedelju dana kako bi ostalo vremena za rigorozne inspekcije stadiona i testiranje svih učesnika. Do kraja je ostalo još 10 kola, a aktuelni šampion Benfika zaostaje bod za vodećim Portom, tako se očekuje krajnje neizvesna završnica.

Diskusija

Odgovorite
  1. Скоро прочитах да је Порто пред банкротом. Не знам је ли истина али сутра ћу играти на побједу Фамаликаа са 5€ и побједу Порта из 1 у 2 са 5€

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TEŠKE REČI: Blater nije štedeo Đanija Infantina

KUP SRBIJE: Zvezda protiv Inđije počinje juriš na ‘duplu krunu’, Stanković napravio tri promene u odnosu na meč sa Radom (SASTAVI)