0
Domaći fudbal

FOTO: FK Inđija

IZ INĐIJE PRED DUEL SA ZVEZDOM U KUPU: Čast nam je da ugostimo najveći klub na Balkanu

Objavljeno: 01.06.20 u 12:33

Inđija je još u osmom kolu u Ljutice Bogdana, uprkos porazu (1:2) pokazala zube Crvenoj zvezdi, a potom u 23. kolu, na domaćem terenu potvrdila nepisano pravilo da kad lopta krene sa centra sve prognoze padaju u vodu i važi jedino zakon fudbala.

U utorak će ovi rivali ponovo ‘ukrstiti koplja’ u sklopu četvrtfinala Kupa Srbije.

Ulog za oba tima je veliki, s tim što će psihološki pritisak biti na izabranicima Dejana Stankovića, jer oni kojima komanduje Aleksandar Janjić nemaju šta da izgube.

Čelni ljudi Inđije su više puta pokazali da su domaćini bez premca, a kada u Srem dolazi rival kakav je Crvena zvezda, onda je to praznik fudbala.

– Inđija kao organizator meča maksimalno će se pridržavati svih odredbi i uredbi Vlade RS, kao i kriznog štaba, a koje su vezane za organizaciju utakmica u ovim vanrednim okolnostima – rekao je Dragan Filipović, v.d predsednika Inđije.

S obzirom da na Gradski stadion u Inđiji stiže aktuelni šampion određena doza tenzije je neminovna, ali slatke muke će brzo biti zaboravljene već posle prvog zvižduka sudije.

– Čast nam je i zadovoljstvo što ćemo ugostiti svetskog i evropskog prvaka, najveći klub na Balkanu i potrudićemo se da opet, kao i u svim prethodnim situacijama, budemo iznad svega dobri domaćini i da pokažemo da smo sposobni da organizujemo tako velike javne skupove.

Demonstrirana igra na minula dva meča i poslednji rezultat u međusobnom okršaju (1:1) koji zavređuje posebno mesto u istoriji Inđije, daju razloga za optimizam. Umereni, iz prikrajka.

– Konkretno, ispoštovaćemo ime, autoritet i istoriju Crvene zvezde, bićemo kao što sam rekao dobri domaćini uz maksimalan respekt prema gostima. Ipak, iz prikrajka ćemo tražiti našu šansu. Pre svega za to nam daje za pravo utakmica koju smo odigrali na Marakani kada smo izgubili 1:2 i utakmica na našem stadionu kada je bilo 1:1. Smatram da možemo da pružimo solidan otpor favorizovanom protivniku.

Aleksandar Janjić, trener zeleno-belih maksimalno se potrudio da njegovi izabranici za sutrašnji meč budu tehnički i taktički potkovani, a o očekivanjima je prozborio pažljivo biranim rečima.

– Četvrtfinale kupa se ne igra svaki dan, pogotovo ga ne igraju manji klubovi. Pokušaćemo da budemo na nivou od prošle utakmice i da uradimo sve što je do nas da zabeležimo pozitivan rezultat. Zvezda je veliki favorit, ne samo u ovom meču nego i za osvajanje kupa.

Samouvereni stručnjak je dao diplomatski odgovor na pitanje kojim bi tačno rezultatom bio zadovoljan.

– Od mene nikada nećete čuti konkretnu prognozu rezultata. Ispred nas je 90 minuta u kojima moji igrači mogu mnogo da dobiju, da uživaju, a malo da izgube. Očekujem moćnu Zvezdu koja je u naletu i puna samopouzdanja – poručio je Aleksandar Janjić, koji je na minulom susretu taktički iznenadio kolegu Dejana Stankovića.

 

FOTO: FK Inđija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter