0
Košarka

FOTO: Youtube/screenshot

BOLJI OD DŽORDANA, KOBIJA I LEBRONA: Čuveni plejmejker Detroita jedini je košarkaš sa pozitivnim skorom protiv velike trojke!

Objavljeno: 29.05.20 u 18:35

Majkl Džordan, Kobi Brajant i Lebron Džejms su košarkaši koji su obeležili poslednje tri decenije u najjačoj ligi sveta. Samo jedan košarkaš može da se pohvali da ima pozitivan skor u okršajima sa njima.

Reč je o legendarnom plejmejkeru Čonsiju Bilapsu, koji je protiv Džordana slavio u šest od 10 utakmica (debitovao je u ligi 1997. godine upravo sa 15 poena u pobedi protiv Čikago Bulsa), protiv Brajanta je završio sa skorom 24-21, a od Lebrona je skupio pet pobeda više (22-17).

Bilaps je u NBA ligi proveo 17 sezona u Bostonu, Torontu, Denveru, Minesoti, Detroitu, Njujorku i Los Anđeles Klipersima. Petostruki Ol-star igrač najbolje je igrao u dresu Detroita od 2002. do 2008. godine. Tada je 2004. godine postao i MVP finala u kojem su Pistonsi sa 4-1 srušili Brajantove Lejkerse. Bilaps je u finalu prosečno postizao 21 poen uz pet asistencija i tri skoka po utakmici.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter