in , , ,

BIVŠI FUDBALERI JAGODINE: ‘Nama i našim porodicama naneta je šteta, klub i dalje prihoduje, a tokovi novca nisu poznati’!

Nakon fudbalera Borca iz Čačka, svoja potraživanja putem otvorenog pisma i obustavljanja aktivnosti potražuju i bivši igrači Jagodine.

Naime, klub koji se trenutno takmiči u petom rangu fudbalskih takmičenja, obustavio je sve aktivnosti, a rešenje za svoje probleme pokušavaju da nađu mirnim putem. Saopštenje prenosimo u celosti:

FK Jagodina bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, nama i našim porodicama naneta je velika šteta. Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu – ističe se u saopštenju

Dodato je da klub i dalje ostvaruje prihode na osnovu transfera iz prošlosti.

– FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje FK Jagodina ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd… a tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest – navedeno je u nastavku.

Fudbaleri su dodali da saopštenje nije politički motivisano.

– Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje. Zahtev poslali i potpisali igrači: Gašić Danijel, Arsenijević Nemanja, Milinković Milan, Stojimirović Aleksandar, Mitošević Vuk, Ilić Vladimir, Nedović Stefan, Martinović Dušan, Marić Slavko, Damjanović Dario, Đurić Milan, Lepović Miloš, Živanović Aleksandar, Đorđević Predrag i Mijatović Slađan – piše na kraju saopštenja bivših igrača Jagodine.

Diskusija

Odgovorite
  1. Pa sta je tu novo? Prvi je to uradio Banat, pa Zemun, Radnički KG, Jagodina, Borac, Timok, Sloboda, Lučani itd. Sve u cilju izbegavanja plaćanja dugova igračima i državi. Sve su to višemilionski dugovi i blokade koje traju godinama. Stari klubovi de facto postoje i dalje u beton ligama, a novi fantomski tzv. GFK, GK ili doo se takmiče nesmetano!? Glavni krivac je FSS kao i uvek, koji sada javno prodaje mesta obesmišljavajući bilo kakvo takmičenje i smisao postojanja klubova, publike i realnog života!? Koroman je za sve bio u pravu!?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RASTANAK NAKON OSAM GODINA: Dejan Milojević ide u NBA, bivši trener Partizana stiže kao zamena!

NOVI PEHAR NA VIDIKU: Na istorijski dan Zvezdina prva meč lopta za overu titule