0
Košarka

FOTO: KLS

OČEKIVANO: Otkazana i Košarkaška liga Srbije!

Objavljeno: 28.05.20 u 17:43

Košarkaška liga Srbije neće biti odigrana, zvanično je saopšteno danas.

Saopštenje košarkaške lige prenosimo u celosti: 

– Na sednici Predsedništva UK KLS održanoj 28.05.2020., uz učešće i predstavnika klubova koji su izbori plasman u Super ligu Srbije, Predsedništvo je većinom glasova ( jedan glas protiv) donelo odluku da se otkaže Super liga i da u ovoj sezoni nemamo prvaka Srbije. Pri donošenju ove odluke Predsedništvo je prvenstveno imalo u vidu zdravstvene razloge i opasnost od zaraze igrača i svih učesnika Super lige dok pandemija još traje i dok je virus COVID-19 još uvek prisutan u našoj sredini. Pored ovog osnovnog razloga važni argumenti su bili i preduga pauza i nepripremljenost igrača što bi predstavljalo veliku opasnost od ozbiljnih povreda, kao i činjenica da bi se igralo bez publike ili uz veoma ograničen broj gledalaca – navedeno je u saopštenju KLS.

Podsetimo, početkom nedelje otkazan je nastavak sezone u Evroligi, Srbiju će naredne sezone takođe predstavljati Crvena zvezda, dok će Partizan igrati u Evrokupu. Evropsko elitno takmičenje završeno je bez šampiona. Isti epilog bio je i u ABA ligi, koja će naredne sezone imati dva kluba više jer će biti proširena na 14 klubova.

FOTO: KLS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter