in , , ,

NOVI NAPAD FIBA LIGE ŠAMPIONA: Velikan iz Evrolige dobija ozbiljnu ponudu!

FIBA Liga šampiona ozbiljno je rešena od osiromaši Evroligu i Evrokup, evo o kom klubu je reč…

Darušafaka, Lijetuvos Ritas i Bilbao su napustili Evroligu i prešli u FIBA Ligu šampiona. Tako nešto najavio je i Panatinaikos, a sada bi još jedan Španac mogao da promeni kuću. Reč je o Unikahi koja dobila ozbiljnu ponudu FIBA.

Ne treba posebno naglašavati da je Unikaha već dve decenije stalan učesnik takmičenja pod okriljem Evrolige, osvajač je Evrokupa 2017. godine za šta je nagrađena sa „mizernih“ 350.000 evra.

Unikaha bi po novoj odluci Evrolige ponovo trebalo da igra Evrokup. Sada bi novac mogao da bude motiv za tim iz Malage da zaigra u Ligi šampiona. Navodno, FIBA je Špancima ponudila samo 300 hiljada evra da zaigraju u ovom takmičenju.

Od samog učešća u FIBA Ligi šampiona Unikaha bi inkasirala dodatnih 100.000 evra, 20.000 pride za plasman u drugu fazu, a još 40.000 evra za prolaz u četvrtfinale. Ni to nije sve. Osvajanjem četvrte pozicije klub bi inkasirao još 60.000 evra, u slučaju trećeg mesta ta suma bi se popela na 80.000 evra, dok za vicešampionski naslov sledi nagrada od 100.000 evra.

Šampion Lige šampiona dobija 350.000 evra, i to preko sume koju u međuvremenu zaradi prolaskom do finala.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HAOS NA SASTANKU ABA LIGE: Pretnje tužbama i istupanjem iz lige, širi se takmičenje, sada se glasa o novim učesnicima…

FUDBAL KREĆE I U GRČKOJ: Prvenstvo se nastavlja 6. juna