3
Domaći fudbal

OTVORENO PISMO BIVŠIH FUDBALERA BORCA: Želimo naše zarade ili stupamo u štrajk – među potpisnicima sadašnji i bivši fudbaleri Zvezde i Partizana!

Objavljeno: 26.05.20 u 13:25

Borac iz Čačka je zbog nagomilanih dugova i finansijskih problema završio u trećoj ligi, a posle fuzije i stvaranja novog kluba Borac 1926 se vraća u Prvu ligu Srbije.

Bivši fudbaleri ‘zebri’ sa Morave odlučili su javnosti da pošalju pismo na kom daju rok od deset dana gradu Čačku i Borcu da im se isplate dugovanja dobijena sudskim putem. Pismo prenosimo u celosti:

– Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate.

Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu.

Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu.

Takođe, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje.

Zahtev poslali i potpisali igrači: Aleksić Branimir, Babić Dejan, Bajić Vladimir, Čadjenović Jovan, Delić Uroš, Drašković Stefan, Gojković Aleksandar, Jovančić Dušan, Jovanović Lazar, Kočović Nenad, Krstić Miloš, Lukić Nenad, Marković Miloš, Maslać Mario, Miletić Nemanja, Mugoša Marko, Mutavdzić Miljan, Šunjevarić Radan, Tanasin Aleksandar, Tatić Lazar, Tiago Galvao, Vidović Marko, Vujaklija Srdjan, Zec Djuro i Živanović Boris – stoji u pismu bivših igrača Borca iz Čačka.

0
0

3 Komentara

  1. Besmisleno je bilo kakvo takmičenje kad FSS prodaje mesta u višem rangu!?
    Do duše i ranije su štimovali sve lige, al nisu javno uzimali pare!?

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma od čega će da ih isplate, kad su u blokadi 230 mil. (Sajt NBS), a ovaj prvak zapadne grupe Srpske lige je Provo koji im ništa ne duguje (drugi klub PIB MB žiro račun). Kriv je FSS isključivo za ovaj javašluk. Slične mahinacije uradili su najpre Banat, Mladost Lučani, Radnički KG, Jagodina, Sloboda Užice, Timok, Zemun…i na kraju čuveni Borac 1926!!?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter