0
Evropske lige

FOTO: HOOFOOT/screenshot

BUNDESLIGA: Volfzburg ‘razbio’ Leverkuzen, Ajntraht se vratio iz ‘nokdauna’ i prekinuo crni niz, Kostić asistent u goleadi (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.20 u 22:42

U večernjem programu 28. kola Bundeslige, fudbaleri Volfzburga ubedljivo su savladali Bajer Leverkuzen na gostujućem terenu rezultatom 1:4, dok su Ajntraht i Frajburg odigrali još efikasniji meč koji je završen 3:3, dok su Verder i Borusija Menhengladbah odigrali bez golova.

Na prvi gol se čekalo do same završnice prvog poluvremena, kada je Marin Pongračić u 43. minutu doneo prednost gostima.

Domaćin je dao sve od sebe u nastavku pokušavši da stigne do poravnanja, ali u tome nisu bili previše uspešni pošto je Volfsburg preko Arnolda iz slobodnog udarca uvećao svoju prednost.

Za visokiih 3:0 pobrinuo se Štefen u 67. minutu, samo 3 posle Arnoldovog gola i tada je svima bilo jasno ko će odneti tri boda sa ove utakmice, ali to nije bilo sve što su gosti imali da kažu.

Nisu se fudbaleri Bajer Leverkuzena ni oporavili od šoka trećeg gola, a Volfsburg je stigao da po četvrti put zatrese mrežu.

Ovoga puta, strelac je bio Pogrančić i to je bio njegov drugi pogodak na meču, kojim je zacementirao pobedu momaka u zelenim dresovima, a Baumgartlinger se u 85. minutu pobrinuo da i Leverkuzen postigne neki gol.

Golove i sve zanimljive detalje sa ovog meča možete pogledati ovde.

U duelu Ajntrahta i Frajburga viđeno je čak šest golova, a posle prvih 20-ak minuta nije se činilo da će duel biti veoma efikasan.

U 28. minutu Grifo je doveo Frajburg do vođstva.

Samo sedam minuta kasnije, Frankfurt je odgovorio preko Silve i sa tim rezultatom su dve ekipe i otišle na pauzu.

Po povratku na teren, Frajburg je bio raspoloženija ekipa i preko Petersena i Holera za dva minuta, tačnije u 67. i 69. postiže dva gola i stiže do značajne prednosti od 3:1.

Kada se činilo da će Ajntraht upisati šesti neuspeh u nizu, Kamada je u 79. minutu uspeo da smanji na 3:2 i navijači Frankfurta dobili su tračak nade da ipak mogu da izađu neporaženi iz ovog duela.

Njihove želje su ubrzo postale stvarnost, pošto je Čendler svega tri minuta kasnije zatresao mrežu Frajburga na asistenciju Filipa Kostića i doneo izjednačenje i veliku radost domaćoj ekipi.

Detalje sa ovog meča i golove možete pogledati ovde.

Bundesliga, 28. kolo:

Utorak:

Borusija Dortmund – Bajern 0:1

(Kimih 43)

Leverkuzen – Volfzburg 1:4

(Baumgartinger 86 – Pongračić 43, 75, Arnold 64, Štefen 68)

Ajntraht – Frajburg 3:3

(Silva 35, Kamada 79, Čendler 82 – Grifo 28, Petersen 67, Holer 69)

Verder Bremen – Menhengladbah 0:0

Sreda:

18.30 Lajpcig – Herta

20.30 Augzburg – Paderborn

20.30 Dizeldorf – Šalke

20.30 Hofenfajm – Keln

20.30 Union Berlin – Majnc

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter