0
Evropske lige

RONALDO EMOTIVNO: Oproštaj od prvog trenera u Interu

Objavljeno: 24.05.20 u 19:45

Legendarni brazilski fudbaler Luis Nazario da Lima Ronaldo prilično teško je podneo smrt svog prvog trenera u Interu. Jedna od najboljih devetki u istoriji fudbala potresnom porukom na Instagramu oprostio se od Luiđi Điđi Simonija.

Vest o smrti čuvenog italijanskog trenera na desetogodišnjicu od osvajanja Triplete pogodila je sve kojima je Inter u srcu. Čini se da je ta vest najteže pala ‘pravom’ Ronaldu koji se emotivnom porukom oprostio od bivšeg trenera.

Điđi Simoni za mene nije bio samo trener. Kad ga se danas setim, setim se mudrog i dobrog čoveka koji nikad nije naređivao igračima da rade stvari, već je objašnjavao zašto su one važne. Pamtim ga kao učitelja, kao na onoj fotografiji koju smo napravili za Božić. On je bio dirigent, a mi smo bili orkestar. Takvog ga se sećam, s tim osmehom, uvek mirnim glasom i dragocenim savetima. Mogli smo i trebalo je da osvojimo više trofeja, ali osvajali smo zajedno i to je ono čemu nas je učio. Hvala ti, šefe, naučio si me više nego što možeš da zamisliš – napisao je Ronaldo na svom Instagram nalogu.

 

 

Simoni je na klupi milanskog velikana sedeo u sezoni 1997/1998 kada je klub osvojio Kup UEFA pobedom protiv Lacija od 3:0 u Parizu, kada je ,,Zuba“ briljirao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter