0
Evropske lige

BUNDESLIGA: ‘Vukovi’ nejaki protiv Dortmunda, Leverkuzen slavio u derbiju protiv Menhengladbaha (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.20 u 17:49

U 27. kolu Bundeslige fudbaleri Borusije Dortmund ostvarili su novu pobedu, ovoga puta na gostovanju protiv Volfzburga 0:2, te su tako nastavili u stopu da prate vodeći Bajern.

Na ostalim mečevima pobede su ostvarili Bajer Leverkuzen, koji je u derbiju bio bolji od Borusije Menhengladbah sa 1:3, Verder je nadigrao Frajburg 0:1, dok su Paderborn i Hofenhajm podelili bodove, bilo je 1:1.

Borusija Dortmund nije imala nimalo lak zadatak, ali su ipak jednostavnije nego što su očekivali stigli do novih tri boda i šeste uzastopne pobede.

Vodeći gol viđen je u 32. minutu kada je Torgan Azar dodao Rafaelu Gereiru, koji je smireno odreagovao i doneo prednost.

Volfsburg je pokazao da ne planira da se pomiri sa porazom i krenuo je u ofanzivu u drugom poluvremenu.

Imali su nekoliko dobrih šansi, jednom je Štefen pogodio prečku, ali je svu nadu uništio Hakimi u 78. minutu kada je duplirao prednost svoje ekipe.

Da stvar bude gora po domaćina, koji je možda i zaslužio bod, Feliks Klaus je posle gledanja VAR snimka dobio direktan crveni karton u 82. minutu.

Detalje sa ovog meča možete pogledati ovde.

REMEK DELO: Napadač Paderborna ‘skinuo paučinu’ i maestralno matirao protivničkog golmana (VIDEO)

U derbiju kola Leverkuzen je pokazao da se trenutno nalazi u odličnoj formi i ubedljivo je pobedio Menhengladbah sa 1:3.

Gosti su iskoristili već prvu priliku na meču, kada je Belarabi u sedmom minutu uposlio Haverca koji je bio neumoljiv u situaciji jedan na jedan.

Lever je nastavio da žestoko pritiska i da ređa šanse, međutim Menhengladbah je izdržao do poluvremena, a onda iz verovatno prve prave prilike na meču uspeo da izjednači.

Aleksander Plea je poslao izuzetan pas sa pola terena ka Tiramu, koji je ostao sam u kaznenom prostoru protivnika i matirao Hradeckog.

Ipak, radost domaćina nije dugo trajala, pošto je Niko Elvedi u 56. minutu izuzetno loše startovao i oborio protivnika sa leđa u svom petercu.

Loptu na belu tačku stavio je Haverc, koji je svojim drugim golom ponovo doneo prednost gostima.

Borusijini napadi su uglavnom bili jalovi i nisu uspevali da stvore prave šanse, dok je Leverkuzen bio dosta konkretniji.

Konačan rezultat postavio je Bender u 81. minutu posle sjajne reakcije posle kornera, iskoristivši to što su defanzivci Menhena zaboravili na njega.

Sve golove i zanimljive detalje sa ove utakmice možete pogledati ovde.

 

Bundesliga 27. kolo:

Petak:

Herta – Union Berlin 4:0 (0:0)

(Ibišević 51, Lukebakio 52, Mateus 61, Bojata 77)

Subota:

Menhengladbah – Leverkuzen 1:3 (0:1)
(Tiram 52 – Haverc 7, Haverc 58p, Bender 81)
Frajburg – Verder 0:1 (0:1)
(Bitenkur 19)
Padeborn – Hofenhajm 1:1 (1:1)
(Srbeni 9 – Skov 4)
Volfsburg – Dortmund 0:2 (0:1)
(Gereiro 32, Hakimi 78)
18.30 Bajern – Ajntraht

Nedelja:

13.30 Šalke – Augzburg
15.30 Majnc – Lajpcig
18.00 Keln – Fortuna

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter