0
Evropske lige

VELIKO PRIZNANJE: Stanković, Mihajlović i Jugović u idealnom sastavu Serije A

Objavljeno: 20.05.20 u 15:40

Specijalizovani italijanski fudbalskli portal „Fudbal Italija“ odabrao je 11 najboljih igrača u istoriji Serije A, koji dolaze iz istočne Evrope, a mesto u njemu zaslužila su i tri naša legendarna asa.

Naša zemlja dala je najviše članova, čak trojicu, to su Dejan Stanković, Siniša Mihajlović i Vladimir Jugović. Uz njih u idealnom timu svoje mesto su našli po jedan Crnogorac, Hrvat i Slovenac. Ovo je donekle i očekivano, s obzirom na uspehe koje su naši asovi imali na tlu Italije.

Dejan Stanković koji je imao izuzetno zapaženu ulogu u Laciju kada je osvojen Skudeto, nakon čega je prešao u Inter gde je osvoji sve trofeje i ušao u Kuću slavnih milanskog kluba.

Siniša Mihajlović je bio godinama sinonim za golove iz slobodnih udaraca, njegova levica se i dan danas prepričava.

Vladimir Jugović šampion Evrope sa Juventusom.

Formacija idealnog tima je 3-4-2-1, a na golu se našao Slovenac Samir Handanović, koji i dalje sa uspehom čuva mrežu Intera.

U odbrani su Kaha Kaladze (Gruzija – Milan/Đenova), Kristijan Kivu (Rumunija – Roma/Inter) i Siniša Mihajlović (Srbija – Roma/Sampdorija/Lacio/Inter), a ispred njih u veznom redu su Zvonimir Boban (Hrvatska – Milan), Dejan Stanković (Srbija – Lacio/Inter), Vladimir Jugović (Srbija – Sampdorija/Juventus/Lacio/Inter), Pavel Nedved (Češka – Lacio/Juventus), Dejan Savićević (Crna Gora – Milan) i Zbignev Bonek (Poljska – Juventus/Roma).

Mesto u napadu rezervisano je za Andrej Ševčenka (Ukrajina/Milan).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter