0
Evropske lige

PREDSEDNIK UEFA IMA DOBRE VESTI: Vrlo brzo će se vratiti fudbal sa navijačima!

Objavljeno: 20.05.20 u 17:30

Fudbalska takmičenja zbog pandemije korona virusa stopirana su na više od dva meseca. Retki su oni koji su za sada odlučili da nastave sezone, a UEFA je morala da odloži i Evropsko prvenstvo za godinu dana, zbog čega će izgubiti milione i milione.

Bila je to hrabra odluka Aleksandra Čeferina, koji je time dao prednost klubovima da završe takmičenja, a u intervjuu koji je dao za ‘Gardijan’ poručuje da ga zbog toga muči nesanica.

– Imamo još mnogo posla. Bio sam u Švajcarskoj prošle nedelje i imao sam sastanke od devet ujutru do 11 uveče. Ima mnogo informacija, promena u kalendaru i miliona dolara koje ćemo izgubiti. Zbog toga je teško zaspati, bio bih neodgovoran kada bih odmah zaspao posle takvog dana – ispričao je Čeferin i rekao da je noć pre odluku o odlaganju EURO2020 zaspao u četiri ujutru.

Prvi čovek UEFA ističe da situacija nije još ‘alarmantna’ i da nisu u ‘opasnoj situaciji’, ali da može da se kladi u milion dolara da će se Evropsko prvenstvo sigurno održati 2021.

– Da, mogao bih (da se kladim u to prim. aut.). Ne znam što ne bi bilo održano? Ne verujem da će virus potrajati još mnogo, promeniće se ova situacija mnogo pre nego što svi misle – izjavio je Aleksandar Čeferin.

On je dao svoju prognozu koja je optimistična.

– Situacija je ozbiljna, ali popravlja se i bićemo oprezni. Znamo sve više o virusu, a ja sam generalno optimista u životu. Ne volim ove apokaliptične najave o drugom, trećem, petom talasu… Svi ljudi će umreti jednog dana, pa što biti zabrinut danas? Ne verujem u to. Spremni smo da ispratimo sva uputsva i preporuke vlasti i apsolutno sam sigurno da će se dobri stari fudbal, dakle sa navijačima, vratiti veoma brzo! – naglasio je prvi čovek UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter