in , , ,

ISTINA O ‘SLUČAJU’ PARTIZAN: Oglasila se FIBA i otklonila nedoumice

FOTO: KK Partizan NIS

Informacija da je FIBA pozvala Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpiju za nastup u svojoj Ligi šampiona poprilično je ustalasala košarkaški region.

Tim povodom oglasila se i sama FIBA i iznela svoj stav kada je u pitanju nastup pomenutih klubova u ovom takmičenju.

– Nažalost, ne želimo da odgovorimo na netačne glasine, jer Liga šampiona nije kontaktirala sve ove klubove. Kao što već znate, mi ne razgovaramo sa klubovima, već prvo sa ligama ili federacijama (deoničarima Lige šampiona), pristupnice su im poslate 6. maja sa 5. junom kao krajnjim rokom do kada bi trebalo da nas obaveste za koje klubove će odlučiti da učestvuju u Ligi šampiona, u skladu sa konačnim plasmanom. Tada ćemo znati koji klubovi bi hteli ili mogli da budu zainteresovani i pričaćemo isključivo sa njima. Mi smo realni i polako se izgrađujemo, navodi se u odgovoru FIBA dostavljenom ‘Mondu’.

PARTIZAN DOBIO POZIV U FIBA LIGU ŠAMPIONA: Evo šta o toj ‘pozivnici’ kaže Ostoja Mijailović…

Važna je napomena da klubovi do Lige šampiona moraju da dođu sportskim putem.

– Morate da se kvalifikujete da biste igrali u Ligi šampiona. Ponekad sklapamo bilateralne dogovore sa nekim klubovima, uključujući dugoročne sporazume, ali oni idu uz striktne kauzule koje se tiču sportskih rezultata, a to mediji zaboravljaju. Klubovi mogu biti primljeni da igraju duže godina u Ligi šampiona, ali samo ako se za to sportski izbore u svojim nacionalnim ligama – dodaje se u komentaru FIBA.

 

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SPEKTAKULARNA TETOVAŽA: Bivši fudbaler Barselone išarao telo u stilu Jakuza (FOTO)

VLASNIK ČIKAGO BULSA LJUT NA DŽORDANA: Majkl zna da nije bilo tako