0
Evrokupovi

CAS OBELODANIO: Evo kada će se raspravljati o žalbi Mančester sitija!

Objavljeno: 20.05.20 u 14:55

Sud za sportsku arbitražu (CAS) saopštio je da će odluku o žalbi Mančester sitija na dvogodišnju zabranu nastupa u evropskim klupskim takmičenjima raspravljati u terminu od 8. do 10. juna.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je zabranila je „građanima“ nastup u klupskim takmičenjima pod njenom ingerencijom u naredne dve godine.

Takođe, kažnjeni su i novčano 30 miliona evra, nakon što je utvrđeno da je aktuelni šampion Engleske „precenio“ prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. godine.

Ne zna se da li će žalba biti pročitana putem video konferencije, ili lično, na Sudu, zbog ograničenja koja su u međuvremenu uvedena u epidemiji koronavirusa. U Sitiju su obećali da će promeniti odluku čelnika Evropske kuće fudbala, koja je donesena posle istrage, u kojoj su glavni dokazi bili mejlovi objavljeni u nemačkom Špigelu, a u okviru akcije „Football Leaks”.

Ukoliko ne uspeju u svojoj nameri, slede im dve godine potpune izolacije od evropskog fudbala, što će umnogome uticati na klupsku kasu, dobrano ispražnjenu u eri koronavirusa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter