1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

LJUPKO PETROVIĆ: Osetim pozitivnu tremu kada dođem na stadion, Deki će uspeti kao trener!

Objavljeno: 19.05.20 u 17:10

Imala je Crvena zvezda kroz istoriju mnoge velike trenere, ali samo je Ljupku Petroviću uspelo da postane evropski šampion sa crveno-belima.

Legendarni stručnjak posetio je danas trening izabranika Dejana Stankovića koga je sa 16 godina ‘ubacio u vatru’ i predvideo mu uspešnu trenersku karijeru.

– Baš dugo nisam bio ovde na pomoćnim terenima stadiona ‘Rajko Mitić’. Razgovarao sam sa Draganom Džajićem i on mi je rekao da dođem, da je Dejan Stanković ‘moj igrač’ i tek tada sam shvatio koliko je vremena prošlo od kada nisam bio ovde. Hteo sam da poželim sreću Dekiju, on je na početku trenerske karijere, a verujem da mogu da mu pomognem savetima i iskustvom koje imam – počeo je Petrović.

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako je Ljupko neko ko je Crvenoj zvezdi sa klupe doneo i najveći klupski uspeh, legendarni stručnjak priznaje da i dalje ima tremu kada dođe na stadion.

Iskreno, kad god dođem na stadion, osetim neku pozitivnu tremu. To je Zvezda, ona se jednostavno voli, ona je ljubav i emocija. Drago mi je što uvek kada dođem ovde imam lep doček, a tako je bilo i danas. Posle dužeg vremena sam tu gde sam držao treninge, smišljao taktike i osećaj je fenomenalan.

Postoji posebna veza između Ljupka Petrovića i Dejana Stankovića, s obzirom da je sadašnji trener crveno-belih debitovao u omiljenom dresu kada ga je Petrović poslao na teren u meču protiv OFK Beograda, davnog 11. februara 1995. godine.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ne mogu da kažem da sam zaslužan za Dekijevu karijeru, jer sam siguran da bi on uspeo i bez mene i uopšte bez bilo kog trenera. On je imao veliki talenat, a ja sam to prepoznao u njemu sa 16 godina i ubacio ga u igru tada protiv OFK Beograda kad smo vodili 2:1. Sećam se da su tad navijači negodovali što dečak ulazi, a rezultat je bio težak. Razumeo sam ja njih, ali sam imao poverenje u Dekija da će uneti u sredinu terena ono što je u tom trenutku trebalo i baš njegov prvi kontakt s loptom je bila prečka sa dvadeset metara, tako da je tom hrabrošću „kupio“ navijače. Na kraju smo trijumfovali.

Veruje Ljupko da će Crvena zvezda osvojiti šampionsku titulu već u meču protiv Rada.

– Siguran sam da u prvom sledećem meču osvajamo titulu. Biće to Dekijeva prva titula, a želim mu puno uspeha sa Zvezdom. Verujem da je sposoban da i kao trener crveno-belih ostvari rezultate koji će se pamtiti.

Podsetio se i Petrović osvajanja evropske titule u Bariju.

FOTO: FK Crvena zvezda

– Prođe me jeza i pozitivne uspomene kad se setim šta se dešavalo. Da nije bilo šampionske titule, to bi bilo zaboravljeno, ovako će ostati večno u istoriji evropskog fudbala – podvlači Petrović.

Presrećan zbog susreta sa trenerom koji mu je ukazao šansu da debituje u Crvenoj zvezdi bio je i Deki Staković.

– Uvek je lepo kada se neko vrati kući i kad poseti nekog koga je izmislio. Kada sam ga video, setio sam se lepih dana kad sam bio dete, setio sam se Lige šampiona i Barija i svih mladih igrača koje je Ljupko iznedrio, između ostalih i mene. Setio sam se mog debija na Karaburmi i njegove hrabrosti da mi ukaže šansu u neizvesnom meču. Lepo je bilo videti ga i porazgovarati sa njim – rekao je Stanković.

Iskoristio je Deki posetu starijeg kolege da od njega čuje po koji trenerski savet.

– Kad neko ima iskustva kao on, to su ‘koferi’ znanja. Pričali smo kako je to voditi svlačionicu u današnje vreme, kako učiniti to da te momci slušaju i na terenu i van njega. Generalno, mogu reći da sam dobio životnu lekciju i priču od “starog vuka” kao što je on. Pozvao sam ga i da dođe u subotu da sedne na klupu pored mene u meču protiv Grafičara, nadam se da će se odazvati i doći, ali on treba da zna, da je ovo njegova kuća i da je uvek dobro došao – podvukao je Stanković.

0
0

1 Komentara

  1. Nažalost, Stanković već sada nema slobodu u radu, jer mu udarni tandem Terzić i Mrkela diktiraju koga treba da forsira. To je očigledno po forsiranju afričkih “kapitalaca” koje Stanković čovek sa pedigreom uspešnog evropskog internacionalca, ne bi stavio ni na tribine! Najočitiji primer je Boaći kojega Stanković dobro poznaje kao igrača koji je 4 godine bio rezerva u 5 talijanskih klubova! Ovu bofl robu, udarni tandem Terzić/Mrkela želi pošto-poto da proda nekome, ali nažalost nigde u svetu ne postoji interesovanje za ovog panja za fudbal! Da je slučajno Siniša MIhajlović trener Zvezde, njemu se ni u snu ne bi moglo desiti da mu neko nameće neke leve igrače!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter