1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

TUGA OBAVILA ‘MARAKANU’: Nakon teške bolesti preminuo bivši fudbaler Zvezde Marko Elsner

Objavljeno: 18.05.20 u 13:10

Posle duže bolesti danas je u Ljubljani u 60. godini umro Marko Elsner.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih slovenačkih fudbalera svih vremena nosio je dres Crvene zvezde u periodu od 1983. do 1987. godine, odigrao 128 utakmica uz tri pogotka, bio je deo generacije koja je osvojila titulu 1984. godine i Kupa Jugoslavije 1985. godine.

OVO JE PRAVA ISTINA: Evo kako je zastavica Crvene zvezde završila u sobi Majkla Džordana(FOTO)

Bio je odličan defanzivac, libero plemenitog kova, izvanredna osoba i jedan od miljenika navijača Crvene zvezde. ‘U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj’, rekao je Elsner po odlasku u francusku Nicu.

Sin nekadašnjeg istaknutog igrača i trenera Branka Elsnera, stasavao je u Insbruku i Slovanu, igrao pre Crvene zvezde u Olimpiji, a karijeru posle ‘Marakane’ gradio u Nici i Admiri.

MIHINA ĆERKA SE RASPLAKALA NA TELEVIZIJI: Viktorija nije mogla da zadrži suze kada su pušteni snimci njenog oca

Za selekciju Jugoslavije igrao je 14 puta, bio je deo olimpijske selekcije koja je na OI 1984. u Los Anđelesu osvojila bronzanu medalju. Za selekciju Slovenije u smiraj karijere odigrao je dve utakmice.

Vreme i mesto sahrane Marka Elsnera naknadno će biti objavljeno.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter