FOTO: Mega Bemax
in ,

POLAKO SE SVE VRAĆA U NORMALU: Mega se vratila u dvoranu…

Košarkaši Mega Bemaxa su danas posle višemesečne pauze zbog COVID-19 pandemije održali prvi trening u hali Mega Factory uz poštovanje svih zdravstvenih mera zaštite.

Od prvotimaca Mege, danas su trenirali Nikola Mišković, Andrija Marjanović, Luka Ašćerić, Marko Simonović, Luka Cerovina i Nikola Tanasković. Njima su se pridružili pojačanja iz OKK Beograda, među kojima je Aleksandar Langović koji je ove sezone igrao na dvojnu licencu za „Klonfere“, a sa Megom su trenirali i njegovi saigrači Karlo Matković, Mihailo Jovičić i Marko Kljajević. Ekipi su trenutno pridruženi i igrači iz juniorskog pogona Mege, i to Mihailo Mušikić, Luka Paunović i Nikola Đurišić.

Tokom trajanja mera izolacije, košarkaši Mege su trenirali u kućnim uslovima uz odgovarajuće rekvizite, sve po specijalnim nedeljnim programima koji su dobijali od kondicionog trenera Marka Sekulića, a kojima su održavali aktivaciju celog tela. Neki igrači su imali i mogućnost izlaska u prirodu gde su vožnjom bicikla odnosno trčanjem održavali zadovoljavajuć nivo kardiovaskularnog sistema.

Prve dve nedelje po okupljanju ekipe košarkaši su trenirali na otvorenom na Adi Ciganliji gde su, uz sve potrebne mere predostrožnosti i zaštite, imali treninge sa loptom sa ciljem razvoja individualne tehnike, kao i taktike, a takođe su rađene vežbe na spravama u cilju mišićne adaptacije tela.

Stručni štab Mega Bemaxa je napravio plan rada za naredni period gde će cilj biti individualni razvoj igrača, a u zavisnosti od odluke o nastavku ili prestanku takmičenja u ABA ligi i Superligi, kao i obaveznim i preporučenim zdravstvenim merama zaštite, plan rada će biti usklađen.

FOTO: Mega Bemax

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NEMCI PIŠU: Ako se Srbija plasira na EP kroz baraž ne zna gde će igrati sa Hrvatima!

ARENA SPORT POMERA GRANICE: Sve utakmice SLS na ‘malim ekranima’, od prve do poslednje!