3
Košarka

OVO JE PRAVA ISTINA: Evo kako je zastavica Crvene zvezde završila u sobi Majkla Džordana(FOTO)

Objavljeno: 18.05.20 u 11:47

Navijači Crvene zvezde dugo se ponose fotografijom koja Majkla Džordana sa jednim crveno-belim detaljem.

Dugo je već jedna od najvećih misterija bila zastavica Crvene zvezde u sobi Majkla Džordana, a u poslednjim epizodama ‘Poslednjeg plesa’ – serijala koji oslikava karijeru ‘letećeg Majka‘ dobili smo odgovor i na to pitanje.

BOGATSTVO ZA ‘DŽORDANKE’: Patike koje je Majkl Džordan nosio u prvoj NBA sezoni prodate za više od pola miliona dolara!

Tih godina vrlo često najbolji koledž timovi igrali su sa evropskim klubovima i nacionalnim timovima mečeve u SAD, ali i širom Evrope, a tim utakmicama smanjivan je ‘jaz‘ između košarke na dva kontinenta.

Daleke 1983. godine Crvena zvezda je nastupala u Solunu na turniru protiv Univerziteta Severna Karolina, u kome je glavna zvezda bio Majkl Džordan, a učestvovale su i ekipe Grčke i italijanskog Berdena.

Finalni meč u kome su se našle ekipe Crvene zvezde (koja je u narednim sezonama u periodu SFRJ imala izuzetno značajnu ulogu) i Severne Karoline koju je predvodio legendarni trener Din Smit, a na parketu , Sem Perkins, Bred Doerti… pratilo je čak 5000 gledalaca.

Severna Karolina (osvajač NCAA turnira 1982. godine upravo koševima Džordana protiv ekipe Džordžtauna) je na kraju slavila posle dva produžetka 105-104, a Majkl Džordan je utakmicu završio sa 32 poena. U ekipi crveno-belih najefikasniji su bili Rajko Žižić sa 19 i Slobodan Nikolić sa 18 poena, a ovaj meč očigledno je ostao u lepom sećanju Džordanu koji je samo godinu dana kasnije izašao na draft kao treći pik… sve ostalo je istorija košarke.

Crvena Zvezda: Milosavljević 2, Nikolić 18, Janković 4, Karadžić 12, Bogosavljev 7, Radović 17, Milićević 5, Žižić 19, Kovačević 12, Avdija 8.

Severna Karolina: Baz Peterson 6, Majkl Džordan 32, Stiv Hejl 10, Smit 6, Popson 4, Sem Perkins 18, Met Doerti 8, Bred Dogerti 8, Sesil Eksjum 11.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

  1. pa nece valjda tudjmane da drzi u sobi najveci svih vremena hahahahaha nije okacio za dzabe najveci sa najvecima

    0
    0
    Odgovori
    • Pa dobro to se već zna i o tome su svi pisali. Ono što se ne zna, to je ko je tačno dao MJ zastavicu iz tabora Zvezde!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter