0
Evropske lige

DOBRE VESTI IZ ITALIJE: U Interu nema zaraženih korona virusom

Objavljeno: 17.05.20 u 16:20

Fudbalski klub Inter je danas saopštio da stigli rezultati testiranja igrača i stručnog štaba na COVID-19 i svi su negativni!

To bi mogao da bude veliki korak ka nastavku prvenstva u Italiji. Tokom prethodnih dana, nakon najava tačnih datuma kada bi fudbal mogao da se igra, pojavljivali su se pozitivni slučajevi u nekim klubovima.

Inter potvrđuje da su testiranja odrađena u petak potvrdila da u našem klubu nema zaraženih. Testirani su igrači, stručni štab i menadžment kluba i svi oni negativni su na korona virus – saopšteno je sa stadiona ‘Đuzepe Meaca’.

Kao što je poznato, svi klubovi u Seriji A moraće da testiraju svoje članove pred nastavak sezone, a svakog pojedinca biće ispitani bris i uzorci krvi.

Ukoliko se desi da neko od njih bude pozitivan na korona virus pre zakazanog početka grupnog treniranja u ponedeljak, moraće da bude izolovan.

Medicinski protokol još uvek nije u potpunosti definisan ukoliko se pojavi neko zaražen, jer Vlada Italije želi da, ukoliko se to desi, kompletan tim bude poslat u karantin na 15 dana, dok se Udruženje fudbalera zalaže za izolaciju jedino obolelog.

Podsećamo, ranije je najavljeno da bi italijansko prvenstvo moglo da se nastavi 13. juna, ali su ubrzo stigle i drugačije informacije. Ukoliko pojedini klubovi stupe u štrajk, nastavak sezone tog datuma će biti nemoguć.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter