8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / Igokea / Nenad Vuruna

ĐORĐE GAGIĆ PORUČIO: Partizan da bude šampion, Zvezda i Budućnost su zaboravili 1999. godinu!

Objavljeno: 17.05.20 u 15:50

Bivši centar Partizana, a sada član Igokee Đorđe Gagić ponovo je uzburkao javnost izjavom kako bi trebalo okončati ABA ligu.

Da li će se regionalna liga nastaviti veliko je pitanje, a Đorđe Gagić ima rešenje, šampion bi trebalo da bude Partizan kao prvi na tabeli do poslednjeg kola.

– Bilo bi fer i korentno da se prema trenutnom stanju na tabeli proglasi prvak. Identična situacija je bila i 1999. godine. Ako su tada Crvena zvezda i Budućnost ušli u Evroligu, mislim da bi bilo u redu da se to uradi i sada. To je moje mišljenje i moja želja. Videćemo – smatra Gagić i nastavlja:

– Partizan je kroz celu sezonu u Evrokupu i ABA ligi pokazao kvalitet. Izdigli su se iznad svega i u trenutku prekida njihova forma bila je u uzlaznoj putanji. Iz meča u meč su bili sve bolji, videla se hemija u timu i bilo ih je prelepo gledati.

ABA liga čeka konačnu odluku Evrolige koja će biti doneta 24. maja.

0
0

8 Komentara

  1. @mange
    Zašto bi platila Budućnost učešće kad je YUBA liga davala 2 predstavnika u Evroligu, a Budućnost bila 1.mesto u regularnom delu a C.Zvezda druga.
    Sasvim normalno su išli Budućnost i C.Zvezda bez ikakvih zezancija i upadanja Partizana u tu priču.
    Šta je ovo sad nije mi jasno, pakost zloba vlada.Hajde shvatam komercijalni deo ali ratovi,pandemija pa to niko ne želi.
    Partizan bi trebao po svim pisanim i nepisanim pravilima da igra EL sledeće sezone, a da li će EL dati drugom licencu to je već druga priča.
    OVakve rezultate i igru u jednoj sezonu u EK i ABA ligi poništiti bi bilo zaista ponižavajuće.Biti 1.klub u oba takmičenja sa prednoćšu domaćeg terena do finala u oba takmičenja.

    0
    0
    Odgovori
  2. Gagić mi je iščupao pola živaca, ali ovog puta moram se sa njim složiti u potpunosti.
    Zaboravlja se 1998/99 u YUBA ligi kada su na osnovu plasmana regularnog dela u Evroligu(sezona 1999/2000) išli Budućnost i C.Zvezda.
    Naravno da se u takvoj situaciji ne nastavlja prvenstvo iako se i tada očekivao rasplet u PLEJ OFU, a Partizan iako 3-plasiran imao odličan tim kao sad C.Zvezda.
    Znači Evroliga je tada trebala da pusti da Partizan igra EL i sledeće sezone iako to nisu zaslužili rezulatatom u YUBA ligi.
    I ne znam šta je sad problem, identična situacija samo klubovi zarotirali mesta.Da li baš toliko svima smeta da Partizan zaigra opet EL, neki strah nemam pojma.
    Zvezda zasluženo u fudbalu neka igra LŠ, ne vidim poentu nastavljati nešto što deluje skroz neregularno.Izgleda da smo se promenili za ovih 20 godina previše, šta očekivati u nerednom periodu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter