0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NAJVEĆA TAJNA REPREZENTACIJE: ‘Deki Stanković i ja potukli smo se na treningu’ (FOTO)

Objavljeno: 16.05.20 u 19:33

Jedna od najvećih tajni naše reprezentacije isplivala je u oči javnosti nakon 20 godina.

Na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji nastupala je selekcija Jugoslavije, naša reprezentacija stala je u četvrtfinalu, ubedljivim porazom od Holandije – 6:1.

Reprezentacija je tada u sastavu imala dvojicu Stankovića, Jovana i Dejana. Stariji,  Jovan prisetio se detalja nakon meča u grupnoj fazi protiv Norveške, Savo Milošević bio je strelac jedinog gola na meču.

Iako je prošlo 20 godina, ova anegdota prvi put je ispričana u javnosti. Priču je Stanković ispričao u razgovoru sa srpskim novinarom Nebojšom Petrovićem.

– Ima jedna anegdota sa Dekijem Stankovićem, koju nikome nisam pričao. Tokom Evropskog prvenstva 2000, dogodio se mali incident na treningu. Posle utakmice sa Norveškom, Vujke je startere poslao na tuširanje, a mi sa klupe smo ostali da se malo preznojimo u igri na dva gola. I sada… tu je bilo mnogo nervoze… neki umorni, neki ljuti što nisu igrali… uglavnom, zakuva se na treningu, Deki mi ukliza oštro… jednom, drugi put, treći… i mi se pobijemo. Pazi, on i ja klinču, da ne poveruješ – rekao je Stanković. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jovan Stankovic za @nebojsa_petrovic_10 : „Ima jedna anegdota sa Dekijem Stankovicem, koju nikome nisam pričao. Tokom Evropskog prvenstva 2000, dogodio se mali incident na treningu. Posle utakmice sa Norveškom, Vujke je startere poslao na tuširanje, a mi sa klupe smo ostali da se malo preznojimo u igri na dva gola. I sada… tu je bilo mnogo nervoze… neki umorni, neki ljuti što nisu igrali… uglavnom, zakuva se na treningu, Deki mi ukliza oštro… jednom, drugi put, treći… i mi se pobijemo. Pazi, on i ja klinču, da ne poveruješ. Obojica mirni, disciplinovani… U tren oka, svi su skočili da nas razdvoje. Nikada to nije izašlo u medije, jer smo imali zaista odličnu atmosferu u ekipi. Dešava se, u žaru borbe, oni koji su igrali fudbal znaju da su takve stvari normalna pojava. Deki i ja smo super drugari. On je zahvaljujući svom karakteru i jakoj ličnosti, postao ikona srpskog i italijanskog fudbala. Mislim da je u pravom trenutku seo na klupu Crvene zvezde. Tako su počeli Luis Enrike, Gvardiola… čak i Zidan sa kojim sam zajedno polagao za profi licencu. Dekiju želim da mu trenerska karijera ide uzlaznom putanjom, kao Mihina“.

A post shared by Nebojša Petrović (@nebojsa_petrovic_10) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter