1
Košarka

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vrana & Gordan Lausic

DA LI JE OVO RECEPT ZA ‘VEČITE’: Cibona pravi tim za narednu sezonu, u njemu neće biti mesta za strance

Objavljeno: 16.05.20 u 21:41

Virus korona nas je naučio da ne razmišljamo toliko dugoročno, tako da o idućoj sezoni još ne razmišljam, ali ćemo raditi kao da će sve biti u redu i kad dobijemo okviran budžet počećemo da slažemo tim – kaže Velić

Trener Cibone Ivan Velić izjavio je danas da će taj hrvatski klub pokušati da napravi tim bez stranih košarkaša za sledeću sezonu.

– Virus korona nas je naučio da ne razmišljamo toliko dugoročno, tako da o idućoj sezoni još ne razmišljam, ali ćemo raditi kao da će sve biti u redu i kad dobijemo okviran budžet počećemo da slažemo tim. Ono što znam jeste da ćemo pokušati da napravimo tim bez stranaca – rekao je Velić za sajt kluba.

Cibona je nastavila sa treninzima posle pauze zbog pandemije virusa korona i trenutno se radi sa mladim igračima, plus sa nekima koji nemaju ugovor

Velić je naveo da mladi znaju da samo od njihovog rada zavisi ‘hoće li se ukrcati na voz za prvi tim’.

Na treninzima Cibone nema kapitena Marina Rozića, koji još nije odlučio da li će se penzionisati, kao i Josipa Bilinovića.

Košarkaški savez Hrvatske je 1. aprila prekinuo sva takmičenja zbog pandemije i okončao je sezonu, bez proglašenja šampiona.

Velić je naveo da mu je žao zbog toga jer Cibona neće imati priliku da odbrani titulu, ali nije želeo da komentariše odluku Saveza.

Zalaže se za utakmice sa igračima mlađim od 20 godina, da se vidi kakav su potencijal.

Generalno mislim da se uz trening može organizovati neke utakmice kako bi se kompenzovao njihov nedostatak. Takođe, bilo bi dobro da okupimo struku, da se organiziraju seminari i predavanja i da se donesu neka mišljenja u kojem bi smeru trebalo da ide hrvatska košarka -ocenio je trener Cibone.

Cibona igra i ABA ligu, čija je sudbina ove sezone i dalje neizvesna.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vrana & Gordan Lausic

0
0

1 Komentara

  1. Da li uopšte ima smisla porediti,Cibona je klub pred gašenjem pokušava da se podigne iz mrtvih,a Crvena Zvezda i Partizan su klubovi sa ambicijom igranja EL,što bez stranaca nikako ne ide

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter