0
Evropske lige

BUNDESLIGA: ‘Milioneri’ demolirali Šalke, Grujićeva Herta takođe ubedljiva (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.20 u 17:34

Konačno, fudbal se vraća polako u Evropu, a od danas navijači mogu da uživaju u Bundesligi, današnji mečevi u potpunosti su opravdali očekivanja navijača.

Derbi dana odigran je u Dortmundu gde je Borusija dočekala Šalke, domaći tim ubedljivo je slavio, u potpunosti nadigravši protivnika. Herta je na gostovanju Hofenhajmu takođe ubedljivo slavila. Dok su u preostalim mečevima viđeni nerešeni ishodi.

Borusija Dortmund – Šalke 4:0

Od samog početka meča videlo se da je domaćin spremniji, vršili su ‘milioneri’ pritisak na zadnju liniju Šalkea, više puta napadali po desnoj strani, stvorili nekoliko izglednih prilika, a od 29. minuta domaći su prvi put i došli do vođstva. Nakon prelepe akcije domaćeg sastava, Torgan Azar pronašao je mladog Halanda na drugoj strani, a Norvežanin je sa lakoćom pogodio za vođstvo žutih i prvi gol u Nemačkoj nakon dva meseca.

Rafael Guereiro je primio odličnu loptu u 45. minutu i povisio na 2:0 pred sam kraj poluvremena.

Ništa drugačija nije bila igra ni u drugom poluvremenu, samo tri minuta trebalo je domaćima da probiju bedem gostiju. Prelepu akciju krunisao je Torgan Azar koji je povisio na 3:0. Da bi u 63. minutu Haland prelepim dodavanjem pronašao zaboravljenog Rafaelu Gereiru koji je povisio na 4:0.

Lajpcig – Frajburg 1:1

Loše je meč počeo po favorizovani Lajpcig, Frajburg je bio za nijansu bolji u prvom poluvremenu, Vinćenco Grifo je u 34. minutu ubacio korisnu loptu iz Kornera, Manuel Gulde ju je odlično primio za 0:1. Kevin Kampl, Ademola Lajkman i Timo Verner u nastavku su imali prilike za domaći sastav, ali nisu uspeli da zatresu mrežu. To je ipak pošlo za rukom Jusufu Pulsenu koji je glavom savladao golmana gostiju za 1:1.

Augzburg – Volfsburg 1:2

Došli su do vođstva gosti golom Stefena, odlično ga je pronašao Otavio. Nakon solo akcije u 54. minutu Jedvaj je poravnao rezultat, a u završnici meča Ginček je izrastao u heroja Volsfburga donevši pobedu gostima.

Hofenhajm – Herta 0:3

Gosti su sve što imaju sačuvali za drugo poluvreme. ‘otvorili su’ mrežu Hofenhajma autogolom Akpogume u 58. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Ibišević povisio na 2:0. Kunha je u 74. minutu postavio konačni 3:0.

Bundesliga 26. kolo

Subota:

Augzburg – Volfsburg 1:2 (0:1)
(Jedvaj 54 – Stefen 43, Ginček 90+1)

Bor. Dortmung – Šalke 4:0 (2:0)
(Haland 29, Guerero 45, 63, Azar 48)

Fortuna – Paderborn 0:0

Hofenhajm – Herta 0:3 (0:0)

Lajpcig – Frajburg 1:1 (0:1)
(Pulsen 77 – Gulde 34)

18.30 Ajntraht – Bor. Menhengladbah

Nedelja

15.30 Kejn – Majnc
18.00 Union – Berling

Ponedeljak

20.30 Verder – Bajer Leverkuzen

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter