in , ,

PISMO KOJE POTRESA ENGLESKU: Verenica ubijenog novinara optužila novog vlasnika Njukasla Mohameda Bin Salmana za ubistvo (FOTO)

Veliku prašinu u Engleskoj, ali i u Saudijskoj Arabiji, podiglo je pismo izvesne Hatidže Čengiz.

U pitanju je verenica Džamala Kasogija, novinara koji je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Ona je uputila otvorenu poruku navijačima Njukasla da je njihov novi vlasnik Mohamed Bin Salman odgovoran za njegovu smrt.

Naime, Hatidže je napisala da je njen partner ubijen 2. oktobra 2018. godine dok ga je ona čekala ispred zgrade, a sve samo nekoliko dana pre njihove svadbe.

loading...

– Pišem vam u ključno vreme za istoriju vašeg slavnog kluba. Princ Mohamed bin Salman, apsolutni vladar Saudijske Arabije, planira da preuzme vaš klub i nudi veliku sumu novca. Znam da je ova ponuda primamljiva za mnoge od vas zbog teške situacije u kojoj je klub godinama. Međutim, princ je posle detaljne istrage optužen da je odgovoran za Džamalovo ubistvo. Molim vas da razmislite da li je prihvatanje ove ponude pravi način za oporavak vašeg kluba – stoji u pismu.

Ona se nada da će Premijer liga, kao i navijači Njukasla posle njenih optužbi odlučiti da odbiju vladara Saudijske Arabije da preuzme klub sa ‘Sent Džejms Parka’.

– Vi, kao odani navijači, imate važan glas u ovome. Molim vas da se ujedinite kako bi zaštitili svoj grad i klub. Oni ovo ne rade zbog vašeg najboljeg interesa, nego čisto zbog sebe. Njihova srca neće biti istinski uz klub koji vama znači sve. Sada je vrijeme da ustanete za igru, svoj klub, svoj grad i svoju državu i zatvorite vrata ovom uvredljivom dogovoru- navodi se u poruci Hatidže Čengiz.

Saudijska Arabija je ubistvo novinara objasnila tako da nema nikakve veze sa Bin Salmanom, međutim, sada su stigli dokazi da nijedno pogubljenje u toj državi nije moglo da prođe bez saglasnosti Bin Salmana.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘ESPN’ ODLUČIO: Najbolji košarkaš svih vremena je Džordan, a evo koji igrači čine top 10 ikada

NOVA PRAVILA: Zbog korona virusa u Južnoj Americi igračima će biti zabranjeno da razmenjuju dresove, i još mnogo toga!