0
Evroliga

FOTO: KLS

ZORAN SAVIĆ: Ne piše se dobro košarci, svi gledaju svoj interese

Objavljeno: 12.05.20 u 12:23

Legendarni srpski košarkaš i sada poznati Zoran Savić govorio je o aktuelnom momentu u košarci.

Proslavljeni reprezentaitvac Jugoslavije u razgovoru za TV ‘Arena sport’ rekao je da je aktuelna situacija nadmašila sva predviđanja.

– Niko nije očekivao da će ovako da bude, svi su mislili da će to da bude na 15-20 dana, da će posle toga da se vidi, da se pokrene… Ali i zemlje sa izvanrednim medicinskim sistemom kao što je Španija jednostavno nisu mogle da izdrže ‘pik’ krize. Veliki broj ljudi je istovremeno bio na respiratorima u šok sobama. Niko nije očekivao da će ovako da bude, odraziće se na sve grane života, ekonomiju, sport, koji će biti jedna od teže pogođenih grana, sigurno – kazao je Savić.

Savić smatra da će i reprezentativne selekcije mnogo trpeti zbog koronavirusa.

Jednostavno, nemaš najbolje igrače. Ti igrači koji igraju u NBA ne mogu da dođu i to pravi veliki disbalans. Više od 80 odsto francuske reprezentacije igra u NBA i ne može da igra kvalifikacije. Slovenija kao evropski prvak nije mogla da igra sa Dončićem, jednim od najboljih igrača u Evropi i na svetu. Ako NBA sezona u budućnosti bude krenula u decembru, od tih igrača koji zajedno sa pripremama i plej-ofom odigraju više od 100 utakmica, teško je tražiti da dođu da igraju za reprezentaciju. Napori su neverovatni.

Situacija je veoma teška, a problem je

Mislim da će se sve promeniti. Problem je što Evroliga gleda svoj interes, kao i FIBA, kao i NBA. Nema jednog tela kao UEFA u fudbalu, gde se zna kada mora da se završi sezona. Košarka je potpuno haotična u ovom momentu – smatra Savić.

FOTO: KLS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter