0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

U ODABRANOM DRUŠTVU: Srbin u idealnom timu Rostova protekle dve dekade

Objavljeno: 12.05.20 u 15:54

Bivši defanzivac Crvene zvezde je igrao godinama odlično u redovima ruskog prvoligaša

Nakon CSKA iz Moskve i Rostov je ‘skockao’ idealan tim sa igračima koji su u poslednje dve decenije uspešno branili boje prvoligaša iz Rusije. U odabranom društvu na pozicji levog beka nalazi se Dušan Anđelković.

Bivši fudbaler Mladosti iz Lučana, Voždovca, Kodžaelija i Krasnodara uz dva uspešna mandata u Crvenoj zvezdi pružao je odlične partije u plavom dresu tokom perioda od tri godine.

FOTO: Privatna arhiva

Pored Srbina, tu su i golman Pletikosa, Kalacev, Cezar Navas, But… Ovi igrači su ostavili dubok trag u timu čije je boje kratko pre anđelkovića branio i legendarni strelac crveno-belih Mihajilo Pjanović.

Tokom uspešne profesionalne karijere defanzivac je odigrao ukupno 239 mečeva, postigao je osam pogodaka i upisao 17 asistencija. pre odlaska u inostranstvo osvojio je dve ‘duple krune’ sa Crvenom zvezdom, a po povratku je pod rukovodstvom Miodraga Grofa Božovića bio član šampionske generacije.

FOTO: Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter