0
Evrokup

PROFESOR KOPRIVICA: Ne treba nastavljati košarkašku sezonu, treba tražiti rešenja za narednu!

Objavljeno: 12.05.20 u 14:03

Renomirani profesor Vladimir Koprivica koji radi pri košarkaškom klubu Partizan u oblasti fizičke pripreme smatra da sezonu ne treba nastavljati.

Profesor Koprivica u razgovoru za ‘Novosti‘ smatra da je koronavirus novina ne samo za doktore, već i ljude koji se bave fizičkom pripremom igrača.

– Za sve ljude je ovo potpuno nova situacija, pa tako i za trenere i sportiste. Eventualno igrači koji su izlazili iz nekih povreda, susreli su se sa sličnim povratkom usred sezone. Ali kad su cele ekipe u pitanju, ovako nešto nismo dosad doživeli. Treneri nisu zajedno na okupu, igrači su otišli u svoje zemlje, sve je teško ponovo sklopiti. Mnogo je drugačije nego na startu priprema u avgustu, jer se tad ne kreće iz mirovanja, nego ipak dođu na početak igrači u određenoj kondiciji – rekao je Koprivica i potom dodao:

– Moje mišljenje je da ne bi trebalo da se nastave takmičenja. To bi se sve onda brzo igralo, ekipe bi bile drugačije, pravno ne bi bilo ispravno. Zapravo, ne bi bio nastavak, nego novi početak. Mislim da je bolje da se traže neka rešenja za narednu sezonu – da se menja sistem takmičenja, da se ne smanjuje broj ekipa, nego da se igra manje utakmica – rekao je Koprivica

Košarkaši Partizana prethodnog ponedeljka imali su prvi trening od sredine marta.

Nivo forme se ne može održati bez takmičenja, utakmica, grupnih treninga. Tako da su mogli eventualno da održe nivo spremnosti. Ali, teško je bez trčanja, bez kretanja od koša do koša, svako je radio koliko su mu uslovi dozvoljavali. Sproveo sam anketu, sa svima porazgovarao o svemu što su radili… Sada je naš ključni problem kako ih sve izjednačiti. Onda se ređaju ostali problemi: duel-igra, njihovo mentalno stanje, neizvesnost kada će takmičenje početi i da li će uopšte početi. Cela ekipa je iskočila u jednom stanju, a vraćaju se pojedinci potpuno različiti.

Košarkaši Partizana u ponedeljak, ipak, nisu trenirali u sali, iako je to bilo planirano.

Još nismo krenuli, ali svakako znamo da će unutra biti teško. Bitno je da su igrači zdravi, pa uz maksimalne mere opreza, i bez kontakta sa nepoznatima, treniranje u poznatoj grupi – donosi drastično manji rizik. Svako bi trebalo da se potrudi što je moguće više. Sad će i imunitet početi da jača izlaskom iz kuće, pa će valjda biti sve u redu. Alen je na vezi i sa stranim igračima, šalje im određeni program, svi su u različitim uslovima, pa rade koliko je moguće – zaključak je Koprivice. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter