2
Domaći fudbal

SADA JE SVE JASNIJE: Jedan fudbaler zaražen i Superliga Srbije se prekida! Oglasii se Zvezda i Partizan!

Objavljeno: 11.05.20 u 10:49

To je potvrdio prvi čovek Zdravstvene komisije FS Srbije Milojko Ristić, tako da je SLS i dalje pod upitnikom.

Superliga Srbije trebalo bi da se nastavi 30.maja i da se odigraju četiri kola. Između toga nastavilo bi se takmičenje u Kupu Srbije. Ipak, sve to bi moglo biti prekinuto ako bi samo jedan od fudbalera nekog tima bio pozitivan na COVID-19. To je za ‘Informer’ potvrdio prvi čovek Zdravstvene komisije Milojko Ristić.

– Nije to još jasno definisano, ali već sad mogu da kažem da prvenstvo ne bi bilo nastavljeno ako bi neko od igrača bio pozitivan na koronavirus. To bi značilo da bi ceo taj tim morao u karantin, kao i oni koji su možda sa njima bili u kontaktu. Ni opcija da se pozitivni igrač isključi iz tima, a da ostatak ekipe nastavi takmičenje nije pravedna, jer to bi značilo da taj tim mora da poseže za nekom zamenom i da nema sve igrače na raspolaganju. To jednostavno nije pravedno. Dakle, da bi se igralo, svi moraju da budu negativni – objašnjava Ristić.

Fudbaleri će takođe biti testirani na antitela da se vidi da li je neko možda preležao korona virus.

– U početku nije bilo dovoljno testova, a sad se radi na hiljade dnevno. Možda je neko i preležao bolest a da ne zna, pa se sad i to utvrđuje. Trebalo bi imati u vidu da ni test nije ne znam kakva garancija, jer neko može da se testira, da bude negativan, pa da se zarazi za dan ili dva. Ipak, nadajmo se da su svi fudbaleri zdravi i da se neće desiti neki slučaj zaraze kad počnu utakmice – ističe Ristić.

Iz Crvene zvezde su poručili da su svi koji su na terenu i oko njega tesitirani i da su svi negativni.

– Pored igrača, testirani su i članovi stručnog štaba i svi koji imaju bilo kakav kontakt sa igračima. Srećom, svi testovi su negativni. Igrači se odlično osećaju i već danas počećemo sa normalnim treninzima. Pridržavamo se svih mera. Prostorije u kojima ekipa boravi biće dezinfikovane – kaže Mrkela za ‘Informer’.

U Partizanu još uvek čekaju rezultate.

– Rezultate testova na koronavirus očekujemo danas ili sutra. Što se tiče igrača, na treninzima i na testiranjima svi su izgledali zdravo. Bili su raspoloženi za rad, a svi su poštovali mere karantina tokom vanrednog stanja. Prostor u sportskom centru „Teleoptik“ dezinfikovali smo dva puta, a od danas počinjemo sa jačim treninzima – poručio je Vazura.

0
0

2 Komentara

  1. Tako nesto bi bilo i ocekivano, jer je Zvezda jos u vreme Jugoslavije bila jedini tim koji je svake godine igrao Evropu, a u vecini slucajeva bi igrali i prolece. I oko navijaca je stvar jasna, klub je na najvisim pozcijama u svetu kada se radi o navijanju. Ujedno mi je dosadilo da slusam jadikovke Partizana, kojima stalno nesto smeta, fali, svetske zavere protiv njih. Da ih se otkacimo vise i druzimo sa normalnim timovima. Naravno i ostatak nase Superlige smatram normalnim timovima, ali Zvezda je uvek stremila najvisim dometima.

    0
    0
    Odgovori
  2. Dajte, ne preterujte vise. Usred najzesce epidemije, procenat zarazenih je bio ispod jednog promila, a virus sada sve vise slabi. Do kraja maja, tesko da ce ga igde biti. I da je zarazen bilo koji igrac, neka igraju zdravi. Kao, nije pravedno. Pa cela situacija nije pravedna zbog ovog prekida, epidemije, ali se tu nista ne moze. Nastavite normalno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter